Pirkanmaa

Junan alle Valkeakoskella jäänyt oli työtehtävissä – Kovaääninen juna vei kaiken huomion, hiljainen sähköjuna tuli takaa ja surmasi miehen

Poliisin mukaan akaalainen mies oli radan lähistöllä metsä- tai maatöissä.

Pekka Aho
Junan alle Valkeakoskella jäänyt oli työtehtävissä – Kovaääninen juna vei kaiken huomion, hiljainen sähköjuna tuli takaa ja surmasi miehen

Kuvituskuva.

Kati KalliosaariAamulehti

1960-luvulla syntynyt akaalainen mies jäi junan alle ja menehtyi välittömästi Valkeakoskella Pirkanmaalla puolen päivän aikoihin perjantaina.

Menehtynyt mies oli Tarttilan kylän kohdalla työhönsä liittyvissä tehtävissä.

–Mies ei ollut VR:n ratatyöntekijä, vaan metsä- tai maatöissä siinä radan ympäristössä, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Uusipaikka.

Mies oli ollut liikkeellä jalan, ja hänelle oli ilmeisesti ollut tarve ylittää rata.

–Siinä on käynyt onneton yhteensattuma. Toisesta suunnasta on tullut kovempiääninen juna, jota mies on jäänyt seuraamaan. Hän ei ole huomannut, että samaan aikaan vastakkaisesta suunnasta oli tulossa toinen juna, Uusipaikka toteaa.

Tapahtumapaikalla on kahdet raiteet. Etelän suunnasta on tullut pendolino-juna ja pohjoisen suunnasta sähköjuna samaan aikaan. Onnettomuuden sattuessa mies on ollut pohjoisen suunnasta tulleen sähköjunan kiskoilla.

Junankuljettajan havaintojen mukaan mies on seurannut katseellaan vain pendolino-junaa eikä ole lainkaan havainnut takaansa pohjoisen suunnasta tullutta sähköjunaa.

Sähköjunan nopeus on ollut tapahtumahetkellä noin 200 kilometriä tunnissa.

Vasta viime hetkellä mies on havainnut takaansa tulevan junan ja yrittänyt poistua kiskoilta.

Juna kuitenkin törmäsi mieheen, joka menehtyi välittömästi.


Lue myös nämä


Kommentit (6)

  • Ylitti

    NIin, ehkä joskus tulee vielä se aika, jolloin siviilit huomaavat että ei kannata ylittää rataa, vaikka se tyhjältä näyttääkin sillä hetkellä kun jalan kiskolle asettaa.

  • Surullista

    Uutisessa ei kerrota soittiko junan kuljettaja junan varoituspilliä. Asentakaa jo kiireesti juniin kovempi äänisiä varoituspillejä, jotta ne kuuluisivat paremmin(muistissa vieläkin surullinen Raaseporin onnettomuus)

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio