Pirkanmaa

Joukkotappelu Särkänniemen parkkipaikalla - Poliisi: Järjetöntä väkivaltaa teleskooppipampuilla, sähkölamauttimilla ja kaasuilla

Joukkotappelu Särkänniemen parkkipaikalla - Poliisi: Järjetöntä väkivaltaa teleskooppipampuilla, sähkölamauttimilla ja kaasuilla
Satu Peltola

Poliisi tutkii viime keskiviikon ja torstain välisenä yönä tapahtunutta joukkotappelua Tampereella.

Poliisin mukaan joukkotappeluun Särkänniemen parkkipaikalla osallistui kaksi toisilleen entuudestaan tuttua joukkoa, jotka kohtasivat toisensa ennalta sovitun mukaisesti.

Poliisi kertoo, että väkivaltaa käytettiin järjettömästi ja poliisilla on nyt tutkittavana kaksi tapon yritystä, törkeä pahoinpitely, ryöstö, pahoinpitelyitä sekä oheisrikoksina huumausainerikoksia, rattijuopumus ja vielä vangin karkaaminenkin.

Puukotuksesta epäilty alaikäinen

Poliisi kertoo, että suurin osa joukkotappeluun osallistuneista on 1998 - 2000 syntyneitä nuoria naisia ja miehiä.

Yksi puukotuksen uhreista on pirkanmaalainen vuonna 1978 syntynyt mies, joka sai puukosta yläselkäänsä. Toinen puukotuksen uhri on syntynyt vuonna 2000. Hän sai useita vammoja eri puolille kehoa, yksi niistä oli erityisen hengenvaarallinen. Puukotuksesta epäilty on alaikäinen.

Tekoväleinä muun muassa kaasuja

Poliisi kertoo, että joukkotappelu kesti noin kolmekymmentä minuuttia ja välillä paikkaa vaihdeltiin. Tekovälineinä käytettiin nyrkkien lisäksi esimerkiksi kaasuja, sähkölamauttimia sekä teleskooppipatukoita. Myös teippiä käytettiin tappelussa.

Poliisille ei ole kerrottu todellista motiiiviia ja muutenkin vaiteliaisuus oli kuulustelujen alussa varsin yhtenäistä.

Poliisi otti tapahtumiin liittyen kiinni seitsemän henkilöä, joista kolme oli naisia ja neljä miestä. He olivat kaikki hetken myös pidätettyinä ilmeisen vaikeuttamisvaaran vuoksi.

Pirkanmaan käräjäoikeus on perjantaina määrännyt vuonna 2000 syntyneen epäillyn vangittavaksi epäiltynä kahdesta tapon yrityksestä ja ryöstöstä.

Poliisi kertoo myös, että asiaa tutkivia poliiseja on uhkailtu useaan otteeseen väkivallalla.


Lue myös nämä


Kommentit (9)

 • Nimetön

  ”Nimetön
  Kaasuja, sähkölamauttimia sekä teleskooppipatukoita. Kyseisten aseiden saatavuutta pitää ehdottomasti rajoittaa. ”

  Näiden aseiksi luettavien välineiden saatavuutta pitää parantaa eikä rajoittaa. Noita erilaisia väkivaltarikollisia alkaa olla niin paljon että rauhallinen kansalainen tarvitsee kaasua ja patukkaa suojakseen.

 • Nimetön

  ”Kaasuja, sähkölamauttimia sekä teleskooppipatukoita. Kyseisten aseiden saatavuutta pitää ehdottomasti rajoittaa. Ns. luvallisten kaasuaseiden ja muiden ”turvatuotteiden” hankinta tulisi olla luvanantajan harkittavissa.”

  Hohhoijaa.
  Pitäisiköhän sitä ennen kommentointia ottaa selvää mikä on nykyisen sääntelyn tilanne?
  Nämä tämän uutisen tapauksessa käytetyt tarvikkeet on tuotu Virosta, Venäjältä tai vastaavasta muusta maasta. Mitenkäs ajattelit suomalaisen lainsäätäjän tai viranomaisen vaikuttavan saatavuuteen toisissa valtioissa?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio