Johdon muhkea osake- ja optio-ohjelma jää mahdollisesti toteuttamatta – käräjäoikeus kielsi Leppäkosken Sähkön kannustinjärjestelmän toimeenpanon

Katarina Sallyla
Johdon muhkea osake- ja optio-ohjelma jää mahdollisesti toteuttamatta – käräjäoikeus kielsi Leppäkosken Sähkön kannustinjärjestelmän toimeenpanon

Pirkanmaan käräjäoikeus on kieltänyt sähköyhtiötä panemasta toimeen johtoryhmän ja hallituksen kannustinohjelman.

Kari HapponenAamulehti

Leppäkosken Sähkö ei mahdollisesti pääse toteuttamaan johdolle suunnattua kannustinjärjestelmää.

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut väliaikaisen turvaamispäätöksen, jolla kielletään Leppäkosken Sähköyhtiötä panemasta toimeen ylimääräisessä yhtiökokouksessa esillä olleita johtoryhmän ja hallituksen kannustinohjelman optiojärjestelyjä ja ilmaisosakkeiden antamista.

Asiasta annetaan myöhemmin lopullinen turvaamispäätös.

Joulukuun 5. päivänä pidetyssä ylimääräisessä yhtiökokouksessa hallituksen esittämän optio-ohjelman puolesta äänesti 77 prosenttia äänestäneistä.

Sähköyhtiön johto ja hallitus olisivat esityksen mukaan saaneet maksimissaan 5,2 prosenttia yhtiöstä osakkeina ja optioina. Substanssiarvon perusteella potin arvo on yli kahden miljoonan euron arvoinen.

Gerako Oy:n toimitusjohtaja Seppo Järvi vastusti hallituksen itselleen esittämiä osake- ja optio-ohjelmia. Järven vastustavaa esitystä kannatti 23 prosenttia äänestäneistä.

Järven mielestä kannustinjärjestelmä on ylimitoitettu ja tavoitteena on ollut vallan siirtäminen osakkeenomistajilta yhtiön hallitukselle ja johdolle.

Järveä on puolestaan syytetty Leppäkosken Sähkön vihamielisestä valtausyrityksestä.

Gerako on tarjonnut maksamaan 520 euroa sähköyhtiön osakkeesta.


Lue myös nämä


Kommentit (16)

  • Nimetön

    Leppäkosken Sähkö Oy on ollut vuosikausia myöskin pörssisijoittaja. Saattaa olla, että sähköyhtiöllä on huomattava määrä pörssiyhtiöiden osakkeiden arvonnousuja, joita ei ole kirjattu tulokseen eikä yhtiön taseeseen, vaan osakkeet on pidetty taseessa hankintamenoonsa, jolloin arvonnousu ei ole näkyvissä missään. On esitettävä yhtiön hallitukselle kysymys; paljonko on yhtiön omistamien pörssi- ja muiden sijoitusten käypä arvo ja paljonko on niiden tasearvo. Mahdollinen erotus on osakkeenomistajilta piilotettua olemassaolevaa varallisuutta.

  • Nimetön

    Nokian kaupunginjohtajakin joutuu köyhyyteen, kun ei saa hallituksen osinkoja ja optioita.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio