Jari Aarnion asianajaja vahvistaa: Aarnio otettu kiinni, kuulustelut alkavat torstaina

Asianajaja Riitta Leppiniemi ei ottanut kantaa siihen, miten Jari Aarnio reagoi uusimpaan rikosepäilyyn ja kiinniottoon. Kiinniotosta kertoivat keskiviikkona HS ja STT.

Joel Maisalmi
Jari Aarnion asianajaja vahvistaa: Aarnio otettu kiinni, kuulustelut alkavat torstaina

Helsingin huumepoliisin entistä päällikkö Jari Aarnio on otettu kiinni, koska häntä epäillään jättäneen puuttumatta vanhaan palkkamurhaan vaikka osasi epäillä sitä.

Jussi Orell, Markku Uhari

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on otettu kiinni, vahvistaa Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi.

STT ja Helsingin Sanomat uutisoivat keskiviikkona, että Aarnio olisi otettu kiinni Vuosaaren vanhan palkkamurhajutun vuoksi.

Vuonna 2003 tapahtuneessa palkkamurhassa tapettiin ruotsalaisturkkilainen rikollinen Volkan Ünsal. Aikanaan juttua tutki Helsingin poliisi. Neljä ihmistä tuomittiin murhasta aikanaan elinkautisiin vankeusrangaistuksiin, mutta tutkinta on avattu uudelleen.

Leppiniemi vahvistaa keskiviikkoiltana, että Aarnio otettiin kiinni iltapäivällä. Leppiniemi sai kuulla kiinniotosta median kautta. Aarnion kiinniotossa on STT:n ja HS:n mukaan kyse siitä, ettei Aarnio olisi Helsingin huumepoliisin päällikkönä estänyt murhaa, vaikka hän tiesi siitä.

Leppiniemi kertoo keskustelleensa Aarnion kanssa kiinniotosta ja epäilystä.

Aarnion kanta on Leppiniemen mukaan se, ettei tutkinnassa tullut aikanaan poliisin tietoon seikkoja, joiden perusteella olisi voinut puuttua suunnitteilla olleeseen palkkamurhaan.

Leppiniemen mukaan asia etenee painollaan.

–Kuulustelut alkavat torstaina, hän sanoo.

Markku Uhari
Jari Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi kertoo, että kuulustelut alkavat torstaina.

Jari Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi kertoo, että kuulustelut alkavat torstaina.

Hän ei ota kantaa siihen, miten Aarnio reagoi kiinniottoon.

Helsingin hovioikeus vapautti kesällä Aarnion odottamaan ratkaisua huumetynnyrijutusta, jossa hän on syytettynä yhdessä ex-jengipomo Keijo Vilhusen kanssa.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • MÖKÖ

    Toivottavasti tätäkin asiaa ei tutkita taas kymmentävuotta,veronmaksajien laskuun.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio