Ilmatieteen laitos varoittaa: Onnettomuusriski kohoaa Pirkanmaalla yön aikana, kun ajokeli muuttuu lumisateen takia huonoksi

Poliisin mukaan valtaväylillä on kolaroitu lumisateen alkamisen jälkeen

Timo Marttila
Ilmatieteen laitos varoittaa: Onnettomuusriski kohoaa Pirkanmaalla yön aikana, kun ajokeli muuttuu lumisateen takia huonoksi

Lumisade haittaa näkyvyyttä ja heikentää liikenteen sujuvuutta.

Jenna Keto-TokoiAamulehti, STT

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen mahdollisesti vaarallisesta ajokelistä kymmenen maakunnan alueelle. Varoitus ulottuu Pohjanmaan maakunnan, Keski-Suomen maakunnan ja Kymenlaakson rajaamalle alueelle.

Myös Pirkanmaalle on luvattu hyvin huonoa ajokelia, jos lumisade alkaa yön aikana. Ilmatieteen laitoksen antaman varoituksen mukaan liikenteen sujuvuus heikentyy ja keskinopeus laskee lumisateiden takia. Myös onnettomuusriski on kohonnut.

Forecan jakamalla videolla näkyy, kuinka sadealue liikkuu Suomen yllä.

Lumisateet saapuvat, kun matalapaine, jonka keskus oli torstaina Etelä-Ruotsissa, on liikkumassa hitaasti koilliseen.

Myös poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta teillä. Helsingin poliisi sanoo Twitter-tilillään, että lumisateen alettua erityisesti valtaväylillä on tapahtunut jo useita kolareita. Lunta on poliisin mukaan niin paljon, että se kinostuu esimerkiksi kaistojen väliin.

Niin ikään Itä-Uudenmaan poliisi kannustaa Twitterissä huomioimaan muuttuneen kelin. Itä-Uudellamaallakin on ilmoitettu useita liikenneonnettomuuksia.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio