Kovin ukkosrintama ohitti Pirkanmaan pohjoisesta – illaksikaan ei ennusteta enää sadetta

Lännestä saapunut ukkosrintama paukkui ukkostutkasivustojen mukaan pohjoisempana, Vaasan seudulla.

Tuomas Gustafsson
Kovin ukkosrintama ohitti Pirkanmaan pohjoisesta – illaksikaan ei ennusteta enää sadetta

Ukkoset vaihtuivatkin suurimmassa osassa Pirkanmaata leppeään kesäiltaan.

Jenna Keto-Tokoi, Timo Ylihärsilä, Saara TunturiAamulehti

Kovat ukkospuuskat ohittivat Pirkanmaan perjantaina. Vielä päivällä Iltamieteen laitos antoi maakuntaan varoituksen kovistakin ukkoskuuroista.

Forecan päivystävän meteorologin mukaan lännestä saapunut saderintama oli hajonnut ja ohittanut Vaasan seudun. Rintama jatkoi matkaansa kello 17 tietämissä Perämerelle, jossa oli voimakkaita ukkospuuskia.

Myös odotetut rankat sateet näyttävät kiertävän Pirkanmaan pohjoisempaa, jolloin kuurot voivat olla hajanaisia. Tampereen alueelle vesisateita ei perjantaiksi eikä lauantaiksi Ilmatieteen laitoksen tuoreimmassa ennusteessa ole luvassa.

Pelastuslaitos ohjeisti

Elokuun alussa ukkoset iskivät rajusti Pirkanmaalle, mikä aiheutti esimerkiksi suuren tulvan kangasalalaiseen parkkihalliin ja aiheutti useita maastopaloja Pirkanmaan alueella.

 

Pirkanmaan pelastuslaitos ohjeisti pirkanmaalaisia torstaina ukkosten varalle. Laitos julkaisi Facebook-sivuillaan pyynnön, että jokaisesta savuhavainnosta ilmoitettaisiin hätäkeskukseen.

–Ennusteiden mukaan ukkospilvet liikkuvat nopeasti, joten satanut vesi välttämättä riitä kastelemaan maastoa. Kaikki savuhavainnot on syytä ilmoittaa sateenkin jälkeen hätäkeskukseen. Mikäli hätäkeskukseen tehdään samanaikaisesti useita hätäilmoituksia, voi linja ruuhkautua. Tällöin jäädään linjalle odottamaan, että omaan puheluun vastataan, ohjeistaa pelastuslaitos.

Pelastuslaitos ohjeisti myös, että runsaisiin sadekuuroihin kannattaa varautua miettimällä, mihin pintavedet ohjautuvat. Pelastuslaitos kehottaa tarkkailemaan oman pihan sadevesien ohjautumista. Tulvia voi ehkäistä esimerkiksi eristämällä tulvintaa hiekkasäkeillä tai tulppaamalla sisäviemäreitä.

Pelastuslaitos muistuttaa myös ottamaan sähkölaitteet irti pistokkeista virtapiikkien varalta.

Päivitetty 10.8.2018 kello 16.30: Lisätty tieto salamoinnista Vaasan seudulla.

Päivitetty 10.8.2018 kello 17.20: Lisätty uusia tietoja saderintaman ja ukkosten liikkeistä.

Päivitetty 10.8.2018 kello 19.40: Päivitetty tuoreimmat säätiedot.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • Make77

    Voisivat lopettaa niiden ennusteiden tekemisen kun vesisateita ja ukkosia ei ole näkynyt ollenkaan. Missä noi 99% varmuudella ukkoset ovat mitä ne ennustivat tänne Pirkanmaalle.

  • Ei saa valehrella

    Ei sitten ensimmäistäkään kertaa ole osunut kohdalleen kyseiset varoitukset ainakaan Tampereella ja naapurikunnissaan. Tampereen keskustasta reilun parinkymmenen km:n eli puutarhakaupungin (Ylöjärven) Julkujärvellä ei ole salamointia ollut ja vesisadettakin juur sen verran että nurmikot on kastuneet. Eli minen usko tollasiin ennustajaeukkoihin- ja ukkoihin, kunhan höpöttävät jotakin palkkansa eteen. Ei ole vieläkään sadepisaraakaan tullut saati jyrissyt tahi salamoinut.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio