Ikean perustaneen Ingvar Kampradin testamentin sisältö tuli julki – Pohjois-Ruotsi kiittää

PEKKA SIPOLA
Ikean perustaneen Ingvar Kampradin testamentin sisältö tuli julki – Pohjois-Ruotsi kiittää

Ingvar Kampradin jättiperinnöstä hyötyvät lapsien lisäksi myös Pohjois-Ruotsin asukkaat.

STTTukholma

Huonekalujätti Ikean perustaja Ingvar Kamprad on määrännyt testamentissaan puolet omaisuudestaan säätiölle, joka tukee koulutusta ja tutkimusta Ruotsin Norlannissa.

Toinen puolikas menee Kampradin lapsille. Rahat ohjataan Norlantiin vuonna 2011 perustetun Familjen Kamprad -säätiön kautta, jolle on jo entuudestaan kerrytetty 4,7 miljardin kruunun (noin 470 miljoonan euron) pääoma.

Tammikuussa kuolleen Kampradin testamentista kertoi Dagens Nyheter. Tarkkoja summia ei paljastettu. Kamprad ohjasi jo elinaikanaan suurimman osan Ikea-omistuksiaan kahdelle säätiölle.

Hän oli kotoisin Etelä-Ruotsin Smoolannista, mutta kiinnostui myös Pohjois-Ruotsin asioista.

–Hän halusi, että nuoret voisivat elää siellä eivätkä joutuisi muuttamaan pois, sanoi Ikea Foundation -säätiön johtaja Per Heggenes.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Oli tuo Kamprad melkoinen puuseppä! Hän sai maailman kiinnostumaan lastulevyistä tehdyistä puolivalmiista huonekalupaketeista joita jopa suomalaisetkin Ruotsin Ikeasta raahasivat risteilyillään tänne Suomeen!
    Olin kerran alkuvaiheessa sellaisella teemaristeilyllä jonka hintaan sisältyi linja-autokuljetus silloiseen Ikeaan. Minulla oli tuomisena sieltä kaamea päänsärky jonka sain siellä formaldehydille haisevassa varastomyymälässä pyöriessäni!
    Niin että ihmemies tuo Kamprad oli. Nyt yritys on valtava jättiläinen. Että ei voi sanoa muuta kuin kateellisena, että kyllä nuo ruotsalaiset osaa! He osaavat otta rahat siitäkin mistä niitä ei ikinä luulisi saavan ….

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio