Pirkanmaa

Ikaalisten laajaa maastopaloa lähdetään sammuttamaan uudelleen aamulla – nuoret kuuset paloivat soihtuina, salamat iskivät kuin tyhjästä

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen Ikaalisten maastopalosta keskiviikkoiltana kuuden aikaan.

Saara Tunturi / Maps4News
Ikaalisten laajaa maastopaloa lähdetään sammuttamaan uudelleen aamulla – nuoret kuuset paloivat soihtuina, salamat iskivät kuin tyhjästä

Seitsemisen kansallispuistoon paloalueelta on nelisenkymmentä kilometriä. Palopaikan sammutus- ja jälkisammutustyöt jatkuvat torstaina.

Saara TunturiAamulehti

Uudelleen on palopaikalle aamulla lähdettävä. Näin toteaa päivystävä palomestari Tomi-Pekka Olkkonen Pirkanmaan pelastuslaitokselta aamutuimaan torstaina. Kyse on 3,2 hehtaarin suuruisesta maastopalosta, joka alkoi roihuta Ikaalisissa Röyhiönjärven lähistöllä keskiviikkoiltana.

Pelastuslaitoksen yksiköt poistuivat palopaikalta vasta myöhään yöllä. Olkkosen mukaan maasto on niin haasteellista, että osa tavaroista jätettiin odottamaan aamua, sillä maastossa kytee palomestarin arvion mukaan varmasti.

Maastopalo sai ilmeisesti alkunsa maasalamasta. Olkkonen sanoo, että paikalliset asukkaat olivat ihmeissään, mistä salamoita ylipäätään tuli.

–Paikalliset sanoivat, ettei kohteessa ollut satanut eikä oikein pilviäkään tuntunut olevan missään. Silti oli salamoinut ja jytissyt, Olkkonen kertoo.

Hätäilmoituksen maastopalosta teki kulovalvontalentokoneen lentäjä. Olkkonen sanoo, että tuli oli levinnyt latvapalona, kun nuoret kuuset olivat palaneet kuin soihtuina. Maasto muuten on kangasmetsää, missä on eniten mäntyjä. Olkkosen mukaan maasto ei ole aivan rutikuivaa.

Keskiviikon pelastustöitä haittasi tuuli, joka painoi lieskoja etelän suuntaan.

Palopaikan välittömässä läheisyydessä ei ole asutusta. Seitsemisen kansallispuistoon matkaa paloalueelta on nelisenkymmentä kilometriä.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • metsätalousinsinööri

    Eihän tuo nyt niin kovin suuri paloalue ole. Saa kuplamösky elinpaikan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio