"Ihmiset puhuvat vähän ja asiaa" – Näistä asioista tamperelaiset iloitsevat Suomessa

Teiskolainen Stella Laukkanen uskoo, että 200-vuotias Suomi on vähän laajentunut Ruotsiin.

Emil Bobyrev
"Ihmiset puhuvat vähän ja asiaa" – Näistä asioista tamperelaiset iloitsevat Suomessa

Stella Laukkanen, Tampere

Minna Ala-HeikkiläAamulehti

Tampereen keskustaan itsenäisyysjuhlaan kokoontuneet tamperelaiset ja lähikuntien asukkaat löysivät monta syytä iloita ja olla ylpeitä Suomesta. Kysyimme asiaa kahdeksalta eri-ikäiseltä ihmiseltä. Vastaukset yllättivät.

Stella Laukkanen, Tampereen Teisko

–Iloitsen Suomessa siitä, että täällä on hyviä urheiluharrastuspaikkoja ja siitä, että täällä saa tehdä mitä vain milloin vain. Suomessa on myös hyvät koulut. Olen ylpeä Suomen urheilumenestyksestä. Täällä on paljon hyvää musiikkia ja muuta kivaa. Uskon, että kun Suomi täyttää 200 vuotta, Suomessa on tuplasti enemmän porukkaa ja Suomi on laajentunut, ehkä vähän vaikkapa Ruotsiin.

Emil Bobyrev
Laura Paatelainen, Tampere

Laura Paatelainen, Tampere

Laura Paatelainen, Tampere

–Iloitsen Suomessa eritoten siitä, että täällä kun kävelee vartin, pääsee jo metsään. Ulkomailla asuessani muistin, mitä kaikkea hyvää Suomessa on: sauna, astiankuivauskaappi, juustohöylä, rauhallisuus. Asiat saa järkevästi hoidetuksi ja jos ei ole tyytyväinen, palaute otetaan huomioon. Olen ylpeä siitä, että Suomessa vallitsee reilu järjestelmä ja että suomalaisilla on ulkomailla ahkeran työntekijän maine. Sadan vuoden päästä uskon Suomen olevan kansainvälisempi ja kaupungistuneempi, ja asukasluvun kasvaneen.

Emil Bobyrev
Panu Kouri, Tampere

Panu Kouri, Tampere

Panu Kouri, Tampere

–Iloitsen Suomessa siitä, että suomalaiset puhuvat vähän ja asiaa. Se luo rauhallisuutta. Katselin itsenäisyyspäivänä televisiosta dokumentin Suomen kehityksestä ja olen siitä ylpeä: Suomen kehitys on lähtenyt nollasta ja kiihtynyt sataan. Suomi on tutkimustulosten mukaan nyt monessa asiassa maailman paras. Jos hyvä kehitys jatkuu, sadan vuoden päästä Suomi on edelleen maailman paras tiedossa ja asiantuntemuksessa sekä sosiaalisessa kehityksessä.

Emil Bobyrev
Erik Forss, Tampere

Erik Forss, Tampere

Erik Forss, Tampere

–Iloitsen Suomessa hyvästä ruuasta, ruisleivästä ja salmiakista, järvistä ja luonnosta. Iloitsen myös siitä, että ihmiset ovat rehellisiä. Suomessa on kaupungeissakin tilaa kävellä ja pyöräillä. Olen ylpeä suomalaisten saavutuksista urheilussa, tieteessä ja taiteessa sekä siitä, että Suomi on onnistunut säilyttämään itsenäisyytensä ja luomaan ykkösluokan koulutusjärjestelmän.

Emil Bobyrev
Taito ja Marjut Laine, Tampere

Taito ja Marjut Laine, Tampere

Taito Laine, Tampere

–Iloitsen suomalaisesta luonnosta, sen metsistä ja mahdollisuudesta vapaasti kulkea ja patikoida. Iloitsen siitä, että maassa on rauha. Koska olen aina asunut Suomessa, hyvistä asioista on tullut niin itsestään selviä, ettei niitä tule edes ajatelleeksi. Uskon, että sadan vuoden päästä tekninen kehitys on mennyt eteenpäin jossain niin korkeassa potenssissa, ettei sitä osaa edes kuvitella.

Emil Bobyrev
Sara Tuononen, Sastamala

Sara Tuononen, Sastamala

Sara Tuononen, Sastamala

–Iloitsen Suomen luonnosta, varsinkin metsästä. Ja siitä, että täällä on vapaata elää. Olen ylpeä suomalaisesta sisusta. Sadan vuoden päästä uskon Suomen edelleen menneen eteenpäin teknologiassa, mutta vanhojen arvojen, kuten toisten ihmisten kunnioittamisen, olevan edelleen arvossaan.

Emil Bobyrev
Jari Elo, Tampere

Jari Elo, Tampere

Jari Elo, Tampere

–Suomessa on vapaus tehdä ja toimia. Suomalaisuuttaan ei koskaan tarvitse mennä ulkomailla piiloon, vaan saa olla ylpeä siitä, mistä on kotoisin. Sadan vuoden päästä Suomi saattaa olla osa isompaa kokonaisuutta, mutta toivon, että emme ole ajautuneet siihen pakotettuina, vaan oman päätösvaltamme perusteella ottaaksemme tukea isommista valtioista.

Emil Bobyrev
Niilo Särkkinen, Tampere

Niilo Särkkinen, Tampere

Niilo Särkkinen, Tampere

–Iloitsen Suomessa koirista, jotka tulevat kaduilla vastaan. Myös talvet ovat Suomessa kivoja. Luulen, että sadan vuoden päästä Suomi ei välttämättä ole enää itsenäinen.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio