Tampere

Hervantalainen nuori kertoo: "Katsoin vierestä, kun huumeita kaupattiin 14-vuotiaalle kaverilleni"

Hervannassa koulua käyvien lasten vanhemmat saivat perjantaina yhtenäisen viestin, että alueella on myyty huumausaineita alaikäisille. Nyt 17-vuotias hervantalaispoika kertoo, että on itse ollut todistamassa huumeen myyntiyritystä.

Minna Jalovaara
Hervantalainen nuori kertoo: "Katsoin vierestä, kun huumeita kaupattiin 14-vuotiaalle kaverilleni"

Hervannan koulujen rehtoreiden allekirjoittama viesti kertoo vanhemmille, että alueella on myyty huumausaineita alaikäisille esimerkiksi ostoskeskus Duon ympäristössä.

Jussi SaarinenAamulehti

Aamulehden haastattelema hervantalainen nuori vahvistaa, että Duon kauppakeskuksen lähellä Tampereen Hervannassa myydään huumeita alaikäisille.

–Olen kerran katsonut vierestä, kun huumeita on yritetty myydä 14-vuotiaalle kaverilleni. Se tapahtui Duon edessä heinäkuussa.

Pojan mukaan myyjä oli nuori mies. Sen tarkempia tuntomerkkejä hän ei osaa sanoa.

Haastateltu ei kerro, millaisesta huumeesta oli kyse. Hän on myös kuullut nuoremmilta sisaruksiltaan, että huumeita liikkunut Duon alueella, vaikkei itse ole todistanut vastaavaa tapahtumaa kuin yhden kerran.

Aamulehden haastattelema nuori opiskelee lukiossa Tampereen keskustassa ja haluaa pysytellä nimettömänä.

Lue myös: Hervannassa on myyty huumausaineita alaikäisille – Koulujen rehtorit lähettivät vanhemmille asiasta viestin

"Enemmän alkoholiongelmaisia"

Haastattelukierros Duon kauppakeskuksessa osoittaa, ettei huumeongelma näy kovin vahvasti tavallisen kävijän arjessa.

Haastattelemistamme nuorista yksikään ei tosin halua kommentoida aihetta omalla nimellään.

Kaksi 17-vuotiasta ammattikoulussa opiskelevaa tyttöä kertoo, ettei ole koskaan törmännyt huumeiden myyntiin Duossa. Myöskään huumeiden käyttö ei ole pistänyt silmään.

–Enemmän täällä on alkoholiongelmaisia, toinen tytöistä sanoo.

Emil Bobyrev
Hervantalainen Jevgeni Shubin on äärimmäisen huolissaan siitä, että Hervannassa liikkuu huumeita jopa alaikäisten keskuudessa.

Hervantalainen Jevgeni Shubin on äärimmäisen huolissaan siitä, että Hervannassa liikkuu huumeita jopa alaikäisten keskuudessa.

Hervantalainen Jevgeni Shubin on saapunut Duoon ostoksille kaksivuotiaan tyttärensä Kamillan kanssa. Hän on erittäin huolestunut siitä, että Hervannassa myydään huumeita alaikäisille.

–Minulla on 2- ja 11-vuotiaat lapset, totta kai olen huolissani. Uskon, että parhaiten auttaisi, jos joka puolelle asennattaisiin lisää turvakameroita ja niistä varoiteltaisiin.

Shubin ei usko, että huumeita myytäisiin avoimesti kaikkien silmien alla kauppakeskuksessa.

Emil Bobyrev
Opiskelija Enni Luoma ei ole havainnut huumeiden myyntiä kauppakeskus Duossa.

Opiskelija Enni Luoma ei ole havainnut huumeiden myyntiä kauppakeskus Duossa.

Opiskelija Enni Luoma, 22, toteaa, että Hervannassa näkyy paljon sekavan tuntuista porukkaa. Huumeiden myyntiä hän ei ole itse koskaan todistanut.

–Juoppoja täällä on sitäkin enemmän.

Emil Bobyrev
Jarno Mäkinen käy Duossa usein kaupassa. Huumekauppaa hän ei ole koskaan huomannut.

Jarno Mäkinen käy Duossa usein kaupassa. Huumekauppaa hän ei ole koskaan huomannut.

Samanlaisia ajatuksia on Jarno Mäkisellä, 24. Hän opiskelee sähkötekniikkaa Tampereen teknillisessä yliopistossa.

–En ole kovin paljon tarkkaillut ympäristöä, mutta en ole koskaan nähnyt huumeiden myyntiä. Asun tuossa lähellä ja käyn täällä Duossa tekemässä ruokaostokseni. En kuitenkaan iltaisin hengaa Hervannan keskustassa juurikaan.


Lue myös nämä


Kommentit (6)

 • Mikä mättää

  Päivästä toiseen voi lukea lehdistä, että Hervannassa kaupitellaan huumeita.
  Koteja ja nuoria varoitellaan asiasta toistuvasti. Kouluissa asia on esillä…
  Mutta, miksi ei selvitetä kuka niitä myy ja mistä huumeet tulevat myyjille.
  Mikä tässä nyt on niin vaikeaa??
  Pitääkö resursseja lisätä, vai eikö halutakaan asiaa selvittää, alkaa vähitellen tuntua siltä.

 • nuoret ite hakeutuvat myös hieman harmillisiin harrastuksiin

  Huomasin kerran töihin mennessäni Hervantaan, että kirjaston ja vapaa-aikakeskuksen välisellä penkillä istui joku laitapuolen kulkija tupakalla ja nuori 8-10-vuotiaiden poikien kolmikko tai nelikko oli siinä lähellä kärkkymässä ja sit esittivät jonkun kysymyksen miehelle, joka poltti ja sit mies kysyi hieman selvemmin,että haluavatko pojat maistaa tupakkaa vai..?
  Ja joku jätkistä sitten nappas mieheltä röökin lopun ja lähtivät sitten porukalla jakamaan sätkän loppua keskenään Vapaa-aikatalon suunnalle..

  Teki mieli kuvata tai sanoa jotain nuorille, mutta tyydyin vain välillä mulkaisemaan ikävästi sinne suuntaan. Hävettää niin sen miehen kuin omakin käytös, etten puuttunut kunnolla..

  Teki mieli laittaa vastaantulevat vanhemmat rouvat sanomaan jotain nuorille nähdessään heitä, mutta he olivatkin ulkomaalaisia ja epäilin että olisi ollut kielellinen kuilu välillämme..joten luovuin suunnitelmasta…

  Mutta alkakaas hieman tarkkailemaan vanhemmat pikkupoikienne juttuja,käytöstä ja hengitystä..vaikka hengityksen voikin peittäää jollain…

  Onko kotoa opittu tapa?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio