Helsingissä kaikunut voimakas mysteeriääni – lähteeksi epäillään väestöhälytintä

STT

Väestöhälyttimet ovat vikaantuneet Helsingissä kuluvan illan aikana useampia kertoja, pelastuslaitos kertoo. Päivystävän palomestarin Vesa Bergin mukaan pelastuslaitos oli saanut ilmoituksia Viikin ja Pihlajamäen alueella kuullusta äänestä. Vika on toistunut muuallakin Pohjois-Helsingin alueella.

–Se on kuulunut noin puoli seitsemän aikaan, kahdeksalta ja yhdeksältä eli noin tunnin välein. En osaa sanoa, että kuinka monta sekuntia ääntä on kuulunut, Berg kertoi STT:lle yhdeksän jälkeen.

Toistaiseksi mitään vikaa ei ole löydetty. Pelastuslaitoksen mukaan alueella ei ole vaaraa.

Viallisen väestöhälyttimen tai hälyttimien paikantaminen on vaikeaa, sillä ääni ei ole jatkuva ja hälyttimiä on Helsingissä runsaasti. Lisäksi niiden ääni voi kantautua useiden kilometrien päähän, hälyttimen tehosta riippuen, Berg kertoo.

–Jos joku sattuu ihan vieressä olemaan, niin pystyisi sanomaan, että tuon talon katolta tai tolpan päästä se kuuluu.

Bergin mukaan väestöhälyttimistä kuuluu hyvin harvoin tarkoituksettomia signaaleja.

–Mitään faktatietoja minulla ei ole, mutta sanoisin, että ei edes vuosittain.

Tilapäisiä häiriöitä ei myöskään välttämättä saada selvitettyä jälkikäteen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio