Helsingin maaliskuinen kaasuhyökkäys: Syytteet turvapaikanhakijalle ja suomalaismiehelle

Syyttäjä: Turvapaikanhakija yritti käydä naisen kimppuun, jolloin suomalaismies sumutti kasvoihin

STTHelsinki

Helsingin käräjäoikeudessa on nostettu syytteet suomalaismiehelle turvapaikanhakijan pahoinpitelystä sumutteella. Turvapaikanhakijaa sumutettiin kasvoihin viime maaliskuussa Helsingin Rautatientorilla. Turvapaikanhakijaa vastaan puolestaan nostettiin syytteet pahoinpitelyn yrityksestä.

Syyttäjän mukaan turvapaikanhakija yritti käydä paikalla olleen naisen kimppuun lähestymällä tätä nopeasti kädet ojossa. Teko jäi kuitenkin yritykseksi, koska turvapaikanhakija sai sumutteesta.

Suomalaismies käytti syyttäjän mukaan kaasu- tai turvasumutetta turvapaikanhakijan kasvoin aiheuttaen tälle kipua, kirvelyä, vuotoa ja punoitusta silmiin sekä punoitusta ihoon.

Suomalaismies myönsi teon, mutta sanoi toimineensa hätävarjelutilanteessa. Turvapaikanhakijan mukaan hänen tarkoituksenaan oli huitaista häntä kuvanneen naisen kädessä ollut puhelin pois kädestä.

Välikohtaus sattui Rautatientorilla, jossa toisella puolella joukko turvapaikanhakijoita osoitti mieltään Suomen turvapaikkapolitiikkaa vastaan ja toisella puolella oli maahanmuuttokielteinen Suomi Ensin -mielenosoitus.

Poliisi kertoi tuolloin, että parikymppinen turvapaikanhakija oli menossa Rautatientorin laidan käymälää kohti kaverinsa kanssa, kun miehet estivät tämän. Sumutuksen jälkeen miehet olivat vielä poliisin mukaan seuranneet turvapaikanhakijaa ja tämän kaveria ravintolaan ja uhkailleet heitä hetken aikaa siellä. Syytteissä ei kuitenkaan käsitelty poliisin kertomaa uhkailua.

Syyttäjä vaatii molemmille miehille sakkorangaistusta, turvapaikanhakijalle vähintään 25 päiväsakkoa ja suomalaismiehelle vähintään 40 päiväsakkoa.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Ylimmälle kommentoijalle:

    Syyttäjä ei voi todeta tekoa hätävarjeluksi. Käräjäoikeuden tehtävä on pohtia oliko kyseessä hätävarjelutilanne.

  • Nimetön

    ”Syyttäjä vaatii molemmille miehille sakkorangaistusta, turvapaikanhakijalle vähintään 25 päiväsakkoa ja suomalaismiehelle vähintään 40 päiväsakkoa”.

    Uutisesta ei ilmennyt kuinka paljon hätävarjelu vaikutti suomalaismiehen rangaistukseen. Tämän logiikan mukaan halvemmalla pääsee ”uhkaamalla väkivallalla” kuin puolustautumalla. Tätä kaavaa jatkaen puolustautumatta tai muutoin mitenkään puuttumatta syntyvään, jo ilmeisen todettuun rikokseen ei siis itse syyllisty rikokseen lainkaan. Tässä voi olla vastaus siihen ”miksei kukaan tee mitään” ja miksi usko suomalaiseen oikeusjärjestelmään on vakavasti vaakalaudalla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio