Sää

Helleputken päättymisestä ei vielä merkkejä, ensi viikolla lukemat kohoavat 30 asteeseen: "Niin lämmintä kuin Suomessa voi olla"

Ennusteiden mukaan helleputken päättymisestä ei ole vielä merkkejä. Loppuviikon salamoinnista huolimatta kuumasta ilmasta nautitaan vielä sangen pitkään.

Petri Huhtinen
Helleputken päättymisestä ei vielä merkkejä, ensi viikolla lukemat kohoavat 30 asteeseen: "Niin lämmintä kuin Suomessa voi olla"

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Eetu Rimon mukaan helleputki jatkuu vielä ensi viikolla, vaikka keskiviikosta lähtien lämpötila saattaa laskea muutaman asteen.

Fanni KangasvieriAamulehti

Nyt sitä saa! Ilmatieteen laitoksen ennusteiden mukaan helleputki ei ainakaan ensi viikolla ole katkeamassa. Ensi viikon alkupäivien päivälämpötilat pysyttelevät Pirkanmaalla laajalti 30 asteessa vielä keskiviikkonakin. Paikalliset sateet ovat vielä tulevaan lauantaihin asti mahdollisia, vaikka ne eivät kuumaan ilmamassaan kauheasti vaikuta.

–Paikalliset ukkoskuurot ovat etenkin iltapäivällä tulevien sateiden osalta mahdollisia, Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr sanoo.

Föhrin mukaan ensi viikolla korkeapaineen alue vahvistuu Pirkanmaan yllä. Koko Suomeen on siis luvassa helteitä, mutta kuurosateet saattavat aiheuttaa pieniä lämpötilavaihteluita.

–Ensi viikolla on niin lämmintä kuin Suomessa voi vain olla.

Luvassa kostean kuumaa

Ilman kostuessa loppukesää kohti ukkosista tulee hyvinkin luonnollinen osa kesäisiä sadekuuroja. Luvassa ei kuitenkaan ole isoja myräköitä.

Ilmatieteen laitoksen meteorologin Eetu Rimon mukaan salamia nähdään Pirkanmaalla ainakin tulevana perjantaina ja lauantaina. Sunnuntain jälkeen sää selkenee ja aurinkoa saadaan ainakin keskiviikkoon asti.

–Keskiviikosta lähtien ennusteen luotettavuus huononee, mutta nyt näyttäisi lämpötila laskevan muutamalla asteella. Helleputken loppumisesta ei ole vielä viitteitä, Rimo kertoo.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Toivottavasti tämä on se kuuluisa joka viides ennuste, joka menee pieleen. En todellakaan kaipaa 30 asteen hullua paahdetta!

  • Nimetön

    Nautitaan? Kertoisitteko vielä, miten, kun en näemmä itse osaa. Olo on tukala, hikinen, tahmea, yöllä ei saa unta ja päivällä ei ajatus kulje.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio