Hämmentävä kuva Tampereen keskustasta naurattaa nyt somessa – "Kuinka tuolta voi selvitä hengissä?"

Kuvakaappaus
Hämmentävä kuva Tampereen keskustasta naurattaa nyt somessa – "Kuinka tuolta voi selvitä hengissä?"

Kuva Hämeenkadusta on levinnyt viime päivinä vauhdilla Facebookissa.

Jussi SaarinenAamulehti

Tamperelaisen Sami Björkqvistin ottama valokuva Tampereen keskustasta on levinnyt viime päivinä sosiaalisessa mediassa ja herättänyt runsaasti ihmettelyä.

Etenkin moni ulkopaikkakuntalainen on hämmästellyt, miten kukaan selviää keskustan kaaoksessa. Ratikkatyöt ja Hämeensillan remontti ovat tehneet kaupungin pääkadusta väliaikaisesti valtavan työmaan.

Björkqvist on taltioinut Hämeenkadun kahdesta suunnasta. Länteen päin otettu kuva on napattu Pellavatehtaankadun risteyksestä ja itään päin kuvattu Näsilinnankadun kohdalta.

Etenkin idän suuntaan otettu kuva on levinnyt somessa vauhdilla. Pelkästään Tampere-ryhmän kautta kuva on kerännyt muutamassa päivässä milte 400 jakoa.

"Onkohan tässä kaikki suunnitelmat mennyt ihan kohdilleen? Käy sääliksi liikkeenharjoittajia", eräs kommentoi Facebookissa.

"Kuinka tuolta voi selvitä hengissä? Pikkaisen sekavaa, täytyypä mennä lähempää seurailemaan", toinen ihmettelee.

"Tämä kuva kiteyttää tän hetkisen keskustan kyllä täydellisesti", kolmas toteaa.

Sami Björkqvist
Kuva Hämeenkadulta itään päin.

Kuva Hämeenkadulta itään päin.

Sami Björkqvist
Kuva Hämeenkadulta länteen päin.

Kuva Hämeenkadulta länteen päin.

Tähän vaikutelma perustuu

Sami Björkqvist on ottanut kuvan pokkarikameralla. Hän kertoo, mihin kuvan luoma hämmentävä vaikutelma perustuu.

–Pitkällä polttovälillä otettuna pitkä matka näyttää lyhyemmältä, ja joskus paremmalta.

–Kuvista näkee Tampereen kasvukipua ja muutosta ja suuria tunteita herättäviä kuumia puheenaiheita.

Kysyimme myös Aamulehden kuvaaja Jukka Ritolalta, miksi kuva tuntuu hämäävän katsojaa.

–Pitkällä objektiivilla otettu kuva lyttää kohteet yhdeksi kasaksi. Siinä mielessä kuva vääristää hieman katunäkymää. Toisaalta kaikki kuvan elementit ovat olemassa, kommentoi Ritola.


Kommentit (97)

  • Nimetön

    Voi ei paljon tampereella paina helsinkiläisten mielipide, muutenkin ihminen joka kutsuu helsinkiläistä, hesalaiseksi, tuskin tietää mistä puhuu. Ihan kokemuksella voin kertoa että helsinkiläiset inhoaa sanaa hesalainen 😀

  • moo

    Hienoa, että kaupunki kehittyy. Parin vuoden päästää enää samat jäärät jaksavat valittaa, jotka haikailee viistokadun perään. Muut nauttivat uudesta keskustasta. Kunhan vielä jättäisivät ne perhanan mukulakivet laittamasta katuun.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio