Hämeenkyrön seitsemän miljoonan euron koulu on jo harjassa – Opiskelu Mahnalan Ympäristökoulussa alkaa ensi syksynä

Rakennuksen lämmitykseen käytetään puupellettejä, sähköä tehdään aurinkopaneeleilla.

Hämeenkyrön seitsemän miljoonan euron koulu on jo harjassa – Opiskelu Mahnalan Ympäristökoulussa alkaa ensi syksynä

Kaksikerroksinen koulurakennus on teräs-betonirunkoinen. Sen ulkoseinät on tehty pääosin puurunkoisena hirsipaneeliverhouksella.

Tatu AiroAamulehti

Mahnalan Ympäristökoulu Hämeenkyrössä rakentuu vauhdilla. Tavoitteena on rakentaa terve ja ekologinen koulu, joka palvelee kuntaa pitkään.

Maaliskuussa muurattiin rakennuksen peruskivi, ja viime viikolla vietettiin jo harjaannostajaisia.

Ulkopuolelta uusi rakennus alkaa jo näyttää valmiilta. Myös sisätyöt ovat käynnistyneet.

Ympäristökoulu nousee vanhan puukoulun viereen, joten koulun tulevat käyttäjät voivat seurata rakentamista välituntiensa lomassa.

Tavoitteena on, että oppilaat ja henkilökunta saavat aloittaa syyslukukauden 2018 uudessa koulurakennuksessa.

Tilat on mitoitettu 240 oppilaalle kun lasketaan esiopetus mukaan.

Verhouksena hirsipaneeli

Kaksikerroksinen koulurakennus on teräs-betonirunkoinen. Sen ulkoseinät on tehty pääosin puurunkoisena hirsipaneeliverhouksella.

Uudessa koulussa energianlähteinä hyödynnetään uusiutuvaa energiaa. Rakennuksen lämmitykseen käytetään puupellettejä. Lisäksi hyödynnetään aurinkopaneeleita sähkön tuottamiseen.

Koulun rakentaminen maksaa noin seitsemän miljoonaa euroa. Rakennuksen bruttoala on yhteensä 3 435 neliömetriä.

Kestävää kehitystä

Mahnalan Ympäristökoulun rakennusprojekti käynnistyi syksyllä 2016 parinkymmenen vuoden odotuksen jälkeen.

Koulu sijaitsee valtakunnallisesti merkittävässä ja kauniissa kansallismaisemassa. Sijainti antaa oman lisäpiirteensä koulun toimintaan.

Kestävää tulevaisuutta edistetään myös koulun arjessa ja kasvatuksessa. Tätä tavoitetta kunnioitetaan myös pihaympäristön suunnittelussa ja toteutuksessa.

Hämeenkyrön kunta on saanut rakentamista varten Kuntarahoituksen myöntämää Vihreää rahoitusta, mikä sopii Ympäristökoulun toiminnan luonteeseen.

Rakennusprojekti tukee myös Hämeenkyrön tavoitteita hiilineutraalina kuntana osana Hinku-foorumia.

Mahnalan ympäristökoulun urakoitsija on Rakennustoimisto Pekka Kynnös Oy. Alaurakoissa on mukana joukko hämeenkyröläisiä yrityksiä. Projekti työllistää useita hämeenkyröläisiä rakennusmiehiä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio