Tampere

Haistoitko maanantaina savua Tampereella? Syy löytyy kaupungin rajalta

Pelastuslaitos on saanut parisenkymmentä ilmoitusta voimakkaasta savun hajusta.

Emil Bobyrev
Haistoitko maanantaina savua Tampereella? Syy löytyy kaupungin rajalta

Kulotusalue sijaitsee Tampereen ja Kangasalan rajalla Kaukajärven itäpuolella.

Enni MansikkamäkiAamulehti

Tampereella on ihmetelty maanantaina voimakasta savun hajua. Havaintoja savun hajusta on tehty muun muassa Itä-Tampereella ja keskustan alueella.

Pelastuslaitos tiedotti puoli kahdentoista aikaan, että haju on peräisin Tampereen ja Kangasalan rajalta kulotusalueelta. Matalapaineen ja tuulen vuoksi haju on kulkeutunut alueelta Tampereen puolelle.

Katso kopterivideo kulotuspaikalta:

 

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Juha Toivonen arvioi, että pelastuslaitokselle ja hätäkeskukseen on tullut yhteensä parisenkymmentä yhteydenottoa savun hajusta.

–Kulottamisesta oli tehty asianmukaisesti ilmoitukset ja ympäristöluvat oli haettu Kangasalan kunnalta, mutta nyt vain sää teki tepposet. Matalapaine tekee savuista ongelman, kun tuulen suunta on aivan suoraan Tampereen keskustaan, Toivonen sanoo.

Emil Bobyrev
Hakkuuaukealla poltetaan puita, jotka eivät ole kelvanneet hakkuussa muuhun tarkoitukseen.

Hakkuuaukealla poltetaan puita, jotka eivät ole kelvanneet hakkuussa muuhun tarkoitukseen.

Emil Bobyrev
Pelastuslaitokselle ja hätäkeskukseen tuli yhteydenottoa savun hajusta.

Pelastuslaitokselle ja hätäkeskukseen tuli yhteydenottoa savun hajusta.

Savun hajua on ollut ilmassa myös Nokialla. Toivosen mukaan on mahdollista, että savu olisi kulkeutunut Nokialle asti, sillä pelastuslaitokselle ei tullut ilmoituksia muista polttamisista Nokian itäpuolella.

Savun arvioidaan haisevan vielä usean tunnin ajan. Pelastuslaitos on ollut yhteydessä molempien kuntien ympäristöviranomaisiin sekä kulotusta hoitavaan tahoon.

Päivystävä palomestari ja Kangasalan kunnan ympäristöpuolen edustaja ovat menossa iltapäivällä käymään kulotuspaikalla. He tekevät yhdessä arvion, joudutaanko poltto lopettamaan.

–Muuten tänään olisi kyllä hyvä päivä kulotukselle, sillä kostean kelin vuoksi tuli ei varmasti leviä maastoon.

"Lähinnä hajuhaitta"

Kulotusalue sijaitsee Tampereen ja Kangasalan rajalla Kaukajärven itäpuolella. Hakkuuaukealla poltetaan puita, jotka eivät ole kelvanneet hakkuussa muuhun tarkoitukseen. Kulotusta oli suunniteltu vain tälle päivälle.

Toivosen mukaan kyse on tällä hetkellä lähinnä hajuhaitasta, sillä näkyvää savua on vaikea erottaa usvaisen kelin vuoksi. Suurta vaaraa savusta ei kuitenkaan ihmisille ole, sillä vain pieni määrä savusta laskeutuu maan tasalle.

–Esimerkiksi herkille astmaatikoille savusta voi toki olla haittaa. Koska poltettava aine on puhdasta puuta, se ei ole grillinuotion savua haitallisempaa, Toivonen sanoo.

Arttu Rantakärkkä / Aamulehti

Lue myös nämä


Kommentit (23)

  • Nimetön

    missä on kulotettu? tässä jutussa käsitellään roskapuun polttamista ei metsämaan aluskasvillisuuden ja pintakerroksen polttamista..

  • Nimetön

    Kunnon tuhkapeite vasta pestyn auton päällä oli myös ikävä yllätys eilen, Annalassa tuokin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio