Euroopan unioni

Europarlamentaarikot kohtaavat kansalaiset Tammelantorilla – tule paikalle tai seuraa suoraa lähetystä lauantaina

Mepit ja torikansa pääsevät yhdessä pohtimaan esimerkiksi brittien lähdön vaikutuksia unioniin.

Janne Ruotsalainen / Aamulehden arkisto
Europarlamentaarikot kohtaavat kansalaiset Tammelantorilla – tule paikalle tai seuraa suoraa lähetystä lauantaina

Osa panelisteista on tuttuja jo edellisiltä vuosilta. Kaksi vuotta sitten EU-kysymysten äärellä olivat Liisa Jaakonsaari, Hannu Takkula, Sirpa Pietikäinen ja Henna Virkkunen. Kuva on vuodelta 2016, jolloin paneeli oli vielä osa SuomiAreena-tapahtumaa.

Essi Sutinen

Lauantaina 14. heinäkuuta Tampereen Tammelantorilla järjestetään kello 11–13 yleisölle avoin Eurooppa Tammelantorilla -paneeli.

Lavalla EU:n tulevaisuutta ruotivat europarlamentaarikot Anneli Jäätteenmäki (kesk./ALDE), Miapetra Kumpula-Natri (sd./S&D), Sirpa Pietikäinen (kok./EPP), Pirkko Ruohonen-Lerner (ps./ECR) ja Henna Virkkunen (kok./EPP).

Alun perin myös Liisa Jaakonsaaren (sd./S&D) piti olla mukana paneelissa, mutta hän perui tulonsa torstaina.

Tänä vuonna europarlamentaarikoita eli meppejä on mukana moninkertainen määrä viimevuotiseen verrattuna. Ensi vuoden toukokuussa ovat edessä europarlamenttivaalit, joten panelistit nostavat varmasti omia vaaliteemojaan esille.

Mepeiltä odotetaan vastausta ainakin siihen, mihin suuntaan Eurooppa on menossa brexitin jälkeen ja millä tolalla EU:n yhteinen arvopohja on. Kaksituntisen keskustelun aikana myös yleisöllä on mahdollisuus nostaa esiin mieltä askarruttavia aiheita ja keskustella meppien kanssa.

Yleistä keskustelua voi seurata suorana Aamulehden verkkosivuilta osoitteessa aamulehti.fi.

Tapahtuman järjestävät Aamulehti ja Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto. Tapahtuman juontaa Aamulehden artikkelitoimituksen päällikkö Matti Mörttinen.

Päivitys 12.7.2018 klo 12.45: Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari ei osallistukaan paneeliin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio