Epäily: Susi yritti hyökätä pentukoiran kimppuun Jämsässä – Hätiin tullut omistaja kertoo joutuneensa vain reilun metrin päähän pedosta

Jämsäläinen Mika Paananen kertoo olevansa vakuuttunut, että kyseessä on susi. Paikalla kävi myös petoyhdysmies.

Mika Paananen
Epäily: Susi yritti hyökätä pentukoiran kimppuun Jämsässä – Hätiin tullut omistaja kertoo joutuneensa vain reilun metrin päähän pedosta

Mika Paanasen mukaan susi kaivoi kuvassa näkyvän kuopan koiratarhalla Jämsässä.

Henna SiponenJämsä

Jämsäläinen Mika Paananen saa kiittää vanhaa koiraansa siitä, että hänen alle viisikuinen norjanharmaahirvikoiransa on yhä elossa. Paanasen vanhempi koira alkoi lauantai-iltana ulvomaan tarhassa hurjasti. Omistaja lähti ulos katsomaan, mikä koiraa riivaa.

Talosta koiratarhaan on muutaman kymmenen metrin matka, ja tarha on rakennettu siten, että koppi on tarhan ulkopuolella.

–Siinä juttelin mennessäni koiralle, että mitä sinä täällä räkytät.

Koppi suojasi Paanasen tuloa sen verran, että yllätys oli suuri, kun hän pääsi tarhan puolelle. Paanasen kertoman mukaan täysikasvuinen susi kaivoi tietään pentukoiran luo tarhaan. Pentu ei Paanasen mukaan ymmärtänyt tilanteen vakavuutta, vaan räksytti sudelle vajaan metrin päästä verkon toisella puolella.

–Kohdattiin reilu metri toisistamme. Se oli kaivanut sellaisen ämpärillisen verran maata. Oli lähellä, ettei pentukoira päässyt hengestään, Paananen sanoo.

Aivan Alhojärven maamiesseurantalon vieressä asuva Paananen kertoo, että paikalla kävi petoyhdysmies, jonka kanssa he yrittivät etsiä jälkeä. Karikkeisesta maasta mitattavaa jälkeä ei löytynyt, mutta Paananen on 100-prosenttisen varma, että kyseessä on susi.

–Sen asian suhteen ei ole epäselvää. Olen kerran aiemmin nähnyt suden pari vuotta sitten, mutta nyt olimme niin lähellä toisiamme, ettei sitä millään pysty sotkemaan koiraan, metsästystä harrastava jämsäläinen toteaa.

Toissa talvena, kun sudesta viimeksi noilla nurkilla saatiin näköhavainto, eläin oli Paanasen talon tiehaarassa. Pihavierailulle se ei silloin tullut.

Paananen kummasteleekin lauantaina talon pihalla olleen suden käytöstä, sillä tähän aikaan vuodesta sillä pitäisi olla yllin kyllin ruokaa metsässä.

–Se vähän huolestuttaa, kun on pieniä lapsia kotona, mutta jospa tuo nyt otti ihmisestä sen verran, ettei tule takaisin. En minä voinut kuin karjua sen perään. Lujaa se kyllä lähti karkuun.

Paananen kuvaa iltaista kohtaamista säväyttäväksi, eikä unikaan tullut silmään. Hän on vaan onnellinen, että pentu säilyi vahingoittumana.


Kommentit (3)

  • Erkki

    Aamulehti jatkaa tätä susi-hysterian lientsontaa, ilmeisesti nyt sitten pitäisi mennä ampumaan äkkiä tämä susi! Nythän on jo Aamulehden mielestä uutinen kun susi meinaisi syödä koiran ja vielä pentukoiran! Aamulehdelle tiedoksi että seuraavaksi nostoksi voisi laittaa että Suomessa asuu susia, mitäs nyt tehdään….

  • Ymmärtäkäämme oikein

    Sakasalainen sanoo: Dem Wolf der Mensch ist Volf – Sudelle ihminen on Susi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio