Entisen Talvivaaran viestintäjohtaja siirtyy edistämään turkiselinkeinon viestintää

Olli-Pekka Nissinen muistuttaa, että turkiselinkeino tuo jopa 500 miljoonan euron vientitulot Suomeen.

ProFur
Entisen Talvivaaran viestintäjohtaja siirtyy edistämään turkiselinkeinon viestintää

Ahtium Oyj:n viestintäjohtaja Olli-Pekka Nissinen siirtyy turkiselinkeinon liiton viestintäjohtajaksi. Ahtium on entinen Talvivaaran Kaivososakeyhtiö.

Minna Ala-HeikkiläAamulehti

Ahtium Oyj:n eli entisen Talvivaaran kaivososakeyhtiön viestintäjohtaja Olli-Pekka Nissinen, 42, siirtyy Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton ProFurin viestintäjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi.

Nissinen vastaa työssään turkiselinkeinon sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä. Hän raportoi työstään liiton toiminnanjohtajalle Marja Tiuralle.

–Turkiselinkeino on perinteikäs ja vastuullinen elinkeino, joka tuo vuosittain 400-500 miljoonan euron vientitulot Suomeen. Tämän lisäksi se on tärkeä osa suomalaista bio- ja kiertotaloutta. Elinkeinon tunnettuutta täytyy nostaa faktoja jakamalla. Tätä työtä haluan olla tekemässä.

Nissisen työtehtäviä kritisoidussa Talvivaarassa sekä pian turkisalalla voi hyvällä syyllä pitää vähintäänkin haastavina.

–Pidän haasteellisista viestintätehtävistä, Nissinen perustelee ja sanoo jättävänsä Ahtiumin haikein mielin.

Hän kertoo, ettei itse hakeutunut Ahtiumista pois, vaan häneen otettiin yhteyttä.

Siirtyy Talvivaaran seuraajalta

Nissinen siirtyy turkiselinkeinoon Ahtium Oyj:n viestintäjohtajan paikalta. Ahtium Oyj oli viime vuoteen asti Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj.

Se harjoitti kaivostoimintaa Kainuun Sotkamossa sijaitsevassa, kohua herättäneessä Talvivaaran kaivoksessa, kunnes joutui vakaviin taloudellisiin ja kaivoksen ympäristöongelmiin liittyviin vaikeuksiin. Talvivaaran kaivostoiminta myytiin Terrafamelle vuonna 2015.

Nissinen aloitti Talvivaaran viestintäpäällikkönä vuonna 2012. Kaivostoiminnan myynnin jälkeen hän johti palveluja koskevan vuokrasopimuksen perusteella myös Terrafamen viestintää vuosina 2015–2016. Tämän jälkeen hän palasi Talvivaaran Kaivososakeyhtiön viestintäpäälliköksi ja sittemmin viestintäjohtajaksi. . Yrityksen nimi vaihtui viime vuonna Ahtium Oyj:ksi.

Sen toiminta ei enää liity Talvivaaran kaivokseen, vaan yritys kehittää kierrätysmetallien sulatuksen energiansäästöteknologiaa sekä maatalouteen liittyvää ravinteiden kierrätystä.

Nissisen mielestä Talvivaaran Sotkamon kaivosta koskevassa uutisoinnissa ja keskustelussa oli suuria väärinymmärryksiä ja suhteuttamisen puutteita.

–Mielikuvat ja totuus eivät kohdanneet, hän sanoo.

Aamulehdessä ja Afganistanissa

Nissinen aloittaa viestintäjohtajana Turkiseläinten Kasvattajain Liitossa helmikuun alussa. Hän on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri.

Ennen uraansa kaivosteollisuudessa ja kiertotaloudessa Nissinen työskenteli uutispäällikkönä ja toimittajana muun muassa Aamulehdessä sekä viestintätehtävissä Afganistanissa.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Menikö hän ojasta allikkoon? Siinä on ainakin mies, joka ei haasteita pelkää.

  • Turkis on silti murhaa

    Liukaskielistä tiedottajaa tarvitaan molemmilla aloilla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio