Matkailu

Britannia kieltää kahvin ja muiden jauheiden kuljettamisen käsimatkatavaroissa – Rajoitusten pelätään aiheuttavan sekaannusta lentokentillä

Jatkossa jauheet tulee nesteiden tavoin pakata pieneen läpinäkyvään pussiin.

Alma Median arkisto
Britannia kieltää kahvin ja muiden jauheiden kuljettamisen käsimatkatavaroissa – Rajoitusten pelätään aiheuttavan sekaannusta lentokentillä

Esimerkiksi kahvia, puuteria ja mausteita ei saa jatkossa kuljettaa käsimatkatavaroissa vapaasti.

Markus MäkiAamulehti

Jauheita, kuten meikkejä, kahvia tai mausteita ei saa enää kuljettaa vapaasti käsimatkatavaroissa Britanniasta lähtevillä lennoilla. Kiellon tarkoitus on parantaa lentokenttien turvallisuutta. Asiasta kertoo Telegraph.

Nesteiden tavoin erilaiset jauheet on jatkossa pakattava pieniin läpinäkyviin pusseihin, jotka läpivalaistaan lentokentän turvatarkastuksessa. Jauheita saa ottaa matkustamoon enimmillään 340 grammaa.

Kielto otettiin käyttöön sen jälkeen, kun terroristijärjestö Isis oli yrittänyt kuljettaa räjähteitä lentoyhtiö Etihadin lennolla Sydneystä Abu Dhabiin. Räjähteitä kuljettaneet henkilöt pysäytettiin turvatarkastuksessa.

–Jokainen maa arvioi ja päättää itse omista turvatoimistaan. Teemme läheistä yhteistyötä kansainvälisten kumppaneidemme kanssa valvoaksemme lentomatkailun turvallisuutta, Britannian liikenneviraston edustaja sanoo Telegraphille.

Vastaavanlainen kielto on aiemmin ollut voimassa Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Yhdysvalloissa.

Uusien rajoitusten pelätään aiheuttavan lentokentillä sekaannusta ja kasvattavan turvatarkastusten jonoja. Yhdysvalloissa yhden matkustajan tiedetään myöhästyneen lennolta, koska hän joutui odottamaan pääsyä turvatarkastukseen.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • turisti

    ”Yhdysvalloissa yhden matkustajan tiedetään myöhästyneen lennolta, koska hän joutui odottamaan pääsyä turvatarkastukseen.”

    Wow! Mikseiköhän tästä ole ollut tämän enempää tiedotusvälineissä? Olisi vaikuttanut aika tavalla ainakin omiin matkustussuunnitelmiini. Ei ole kiva myöhästyä lennolta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio