Viki Salonen

Finnairin kohutulla Berliinin-lennolla pakkopalautettu turvapaikanhakija oli irakilainen ja palautettiin Basraan, väittää pakkopalautuksia vastustava Stop Deportations -verkosto.

–Varmistuin tästä henkilökohtaisesti viestittelemällä ja käymällä läpi muun muassa aikatauluja ja lentoja tämän henkilön kanssa, sanoo Stop Deportationsin tiedottaja Outi Popp.

Stop Deportations sanoo miehen kuitenkin tunnistaneen Aino Pennasen, kun hänelle oli näytetty tämän ottama video koneesta.

Tapaus nousi otsikoihin, kun vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen protestoi lennolla palautusta vastaan kieltäytymällä istumasta paikoilleen.

Poliisihallitus ei kommentoi

Ennen palautustaan irakilaismies kertoo olleensa yli kolme kuukautta Joutsenon säilöönottoyksikössä.

Stop Deportationsin mukaan verkkoyhteys Basraan on heikko, sillä mies piileskelee autiomaassa.

Avustusverkoston mukaan mies on Basrassa suuressa vaarassa. Sen mielestä nyt pitää selvittää, ovatko poliisi ja Maahanmuuttovirasto noudattaneet palautuskieltoa.

–Olen kysynyt sisäasiainministeriöstä näiden tapausten tutkimisesta viimeksi eilen, verkoston tiedottaja Popp sanoo.

Poliisihallitus ei vahvista eikä kumoa Stop Deportationsin tietoja. Se ilmoittaa, ettei kommentoi yksittäisiä tapauksia.


Lue myös nämä


Kommentit (29)

  • Nimetön

    Miksi mies on Basrassa, jos siellä on niin vaarallista? Oman kertomansa mukaan hänellä ei ole siellä mitään.

  • Nimetön

    ”Systemaattinen palautus joko ensimmäiseen Euroopan maahan tai kotimaahan.”

    Niin, no, tulisi niille nurkille aika tavalla ruuhkaa, jos kaikki palautettaisiin tai jäisivät johonkin Bulgariaan. Tuskin sikäläisille sopisi?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio