Rikos

Autotallissa 9,5 kiloa metamfetamiinia, muita huumeita ympäri asuntoa leipälaatikoissa, jääkaapissa ja ämpärissä – Valkeakosken huumejuttu hovioikeudessa

Alma Median arkisto
Autotallissa 9,5 kiloa metamfetamiinia, muita huumeita ympäri asuntoa leipälaatikoissa, jääkaapissa ja ämpärissä – Valkeakosken huumejuttu hovioikeudessa

Turun hovioikeuden pääkäsittely oli asiassa torstaina. Sen ratkaisu tulee mitä todennäköisimmin alkuvuodesta.

Heli KeskinenValkeakoski

Valkeakoskelaisten miesten pitkiä huumetuomioita puitiin tänään torstaina Turun hovioikeudessa. Hovioikeus pyrkii antamaan ratkaisun noin 30 päivän kuluessa.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi tämän vuoden huhtikuussa kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen vuonna 1987 syntyneen miehen muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta, räjähderikoksesta ja rattijuopumuksesta. Toinen, vuonna 1968 syntynyt mies tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta vankeuteen kuudeksi vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi.

Molemmat valittivat tuomiostaan hovioikeuteen.

Rikokset tapahtuivat vuonna 2016. Käräjäoikeuden antaman tuomion mukaan miehet pitivät hallussaan noin 9,5 kiloa metamfetamiinia, joka on erittäin vaarallinen huume. Poliisi löysi metamfetamiinin kaksikon käyttämästä autotallista Valkeakoskelta.

Samassa yhteydessä autotallista löytyi myös muun muassa 31,6 grammaa kokaiinia ja 366 grammaa kannabista. Huumeet oli pakattu minigrip-pusseihin, jätesäkkiin sekä noin 100 gramman läpinäkyviin paketteihin. Huumeita säilytettiin esimerkiksi leipälaatikoissa, jääkaapissa ja ämpärissä.

Oikeuden mukaan pidemmän tuomion saanut mies myi huumeita. Toinen miehistä oli oikeuden mukaan puolestaan aktiivinen huumeiden levittämisessä.

Ampuma-aserikoksessa oli kyse luvattomista aseista. Huumeiden säilytykseen käytetystä autotallista löytyi pistooli, revolveri, haulikko sekä kaasuase, joille ei ollut lupaa. Poliisi löysi autotallista myös 800 grammaa dynamiittia ja sytyttimen.

Miesten lisäksi syytteessä oli myös seitsemän muuta henkilöä.

Heistä viisi tuomittiin alle kahden vuoden mittaisiin vankeusrangaistuksiin. Tuomiot tulivat muun muassa huumausaine- ja ampuma-aserikoksista. Lisäksi kaksi syytettyä tuomittiin sakkorangaistukseen.

Muista tuomituista kolme valitti hovioikeuteen. Myös heidän valituksiinsa pyritään antamaan ratkaisu alkuvuoteen mennessä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio