Autoilija kuvasi hämmentävän näyn Tampereella: Miksi parkkihallin portti teki näin?

Pysäköintitalon portti käyttäytyi omituisesti Tampereella torstaiaamuna.

Jari Toivonen
Autoilija kuvasi hämmentävän näyn Tampereella: Miksi parkkihallin portti teki näin?

Parkkitalon portti käyttäytyi oudosti Tampereella. Katso video alta.

Tuukka VälimäkiAamulehti

Autoilija törmäsi yllättävään ilmiöön parkkihallissa Tampereella torstaiaamuna.

Kojelautakamera tallensi tilanteen videolle:

 

Aamulehden kuvapäällikkö Jari Toivonen ajoi Finlaysonin alueella sijaitsevaan pysäköintitalo P-Plevnaan aamukahdeksalta. Portilla hän kuitenkin havaitsi, että parkkitalon puomi käyttäytyi kummallisesti, "jopa uhkaavasti".

Hetken odottelun jälkeen portti rauhoittui ja päästi Toivosen ajamaan sisään.

Tilanteesta teki lievästi koomisen autoradiosta kuulunut hilpeä kappale, iskelmäklassikko Paloma Blanca. Musiikki on kuultavissa myös yllä olevalta autokameran videolta.

Hieman ennen kymmentä portti vaikutti toimivan normaalisti.

"Viittaa toimintahäiriöön"

Pysäköintitaloa ylläpitävän Finnparkin operatiivinen johtaja Tami Koivuniemi kertoo, että tällaiset viat ovat harvinaisia. Hän katsoi myös videon.

–Käyttäytyminen viittaa selkeästi toimintahäiriöön puomin tunnistimessa. Kun siihen ajettiin autolla, niin turvamekanismi resetoi toiminnan. Todennäköisesti portti toimii nyt normaalisti.

Finnparkin mekaanikot lähtivät tutkimaan puomia heti, kun häiriöstä tuli tieto Aamulehdeltä.

Koivuniemi kertoo, että parkkihallien puomeissa on erilaisia tunnistimia, joilla ne havainnoivat ympäristöään. Näiden tunnistimien alla puomi tietää, onko sen alla autoa tai ihmistä. Puomit on suunniteltu niin, että ne eivät voi laskeutua, jos jotakin on niiden alla.

Nyt on ilmeisesti käynyt niin, että puomin tunnistimet ovat jostain syystä menneet sekaisin. Lopputuloksena portti on alkanut käyttäytyä sekavasti.

–Teknisissä laitteissa voi aina tulla mekaanisia vikoja. Paras aika tällaisille häiriöille on juuri syksyllä, jolloin kosteus voi vaikuttaa laitteisiin, Koivuniemi sanoo.

Häiriötä voi selittää esimerkiksi se, että puomin sähköisessä tunnistinsilmukassa on ollut vikaa, ja kosteus on päässyt tunkeutumaan silmukkaan.

–Tuollainen puomi kestää yleensä satojatuhansia, jopa miljoona käyttökertaa. Jos tällaista tapahtuu, niin yleensä arvioimme, pitääkö laite vaihtaa tai tehdä säätöjä. On todella hyvä, että saimme tästä tiedon, Koivuniemi sanoo.


Kommentit (2)

  • MikaK

    Puomin toiselta puolelta on puoliksi irronnut joku kyltti tai kansi. Kun puomi alkaa laskeutumaan, irronut osa tulee puomin alapinnassa olevan tunnistimen näkökenttään, jolloin puomi luulee, että alla on jotain -> puomi nousee takasin ylos. Este poistuu tunnistimen edestä -> puomi alkaa taas laskeumaan. Näin on keksitty ikiliikkuja =)

  • Spykolooki

    Ilmiselvästi tällä yksilöllä oli identiteettikriisi. Yksilö koki itsensä tuulilasinpyyhkijäksi, vaikka yhteiskunnan ahtaat stereotypiat olivat pakottaneet sen parkkihallin puomin rooliin. Mielestäni voitaisiin olla sen verran avarakatseisia, että suvaittaisiin myös tuulilasinpyyhkijöitä, jotka eivät ole kiinnitettynä autoon, niinkuin valtaosa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio