Tampere

Asuntojen hinnat vahvassa nousussa Tampereella – Toisessa Pirkanmaan kunnassa täysin päinvastainen tilanne

Reilu enemmistö suomalaisista asuu nousevan tai vakaan hintakehityksen alueilla.

Timo Marttila
Asuntojen hinnat vahvassa nousussa Tampereella – Toisessa Pirkanmaan kunnassa täysin päinvastainen tilanne

Vahvimmin asuntojen hinnat ovat nousussa Helsingissä, Kokkolassa ja Tampereella.

STTHelsinki

Lähes 90 prosenttia suomalaisista asuu kunnissa, joissa asuntojen arvon kehitys on tasainen tai kasvusuuntainen, käy ilmi kiinteistövälitysketju Kiinteistömaailman ennusteesta.

Kiinteistömaailman selvityksen mukaan asuntojen hinnat ovat lähivuosina nousussa 32 kunnassa ja laskussa 70 kunnassa.

Kehityksen taustalla on Kiinteistömaailman mukaan kiihtyvä kaupungistuminen, joka jakaa kunnat entistä selvemmin kasvajiin ja laskijoihin. Pääkaupunkiseutu, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Kuopio ja Seinäjoki toimivat alueidensa moottoreina ja muuttoliikkeen imureina.

Vahvimmin asuntojen hinnat ovat nousussa Helsingissä, Kokkolassa, Tampereella, Espoossa ja Turussa. Jyrkimmässä laskussa asuntojen hinnat ovat Pieksämäellä, Salossa, Mänttä-Vilppulassa, Paraisilla ja Heinolassa.

–  Suomesta löytyy 70 kuntaa, joissa asuntojen hintakehitys on lähivuosina laskeva. Niissä asuu tällä hetkellä reilut puoli miljoonaa suomalaista. Näissä kunnissa on tehtävä tosissaan työtä palveluiden ja työpaikkojen eteen alueellisen houkuttelevuuden säilyttämiseksi, sanoo Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Erkki Heikkinen tiedotteessa.

Kiinteistömaailman ennuste koskee vuosia 2018–20. Ennuste perustuu muun muassa Tilastokeskuksesta, Kiinteistövälitysalan keskusliitolta, Suomen Pankilta ja Eläketurvakeskukselta kerättyyn laajaan tietoaineistoon.


Lue myös nämä


Kommentit (6)

  • Nimetön

    Eikö Tampereen pitäisi antaa rahallista tukea Mänttä-Vilppulalla eikä tuhlata ratikoihin?

  • Nimetön

    Onko kovasti väärin todeta että Tampereen keskustan asuntojen hintojen nousu kääntää muuttovirrat toiseen suuntaan. Jos ei ihan heti mutta kohta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio