Tampere

Asukas yritti sammuttaa palavaa keittiötä Pappilan rivitalopalossa – Oli herännyt palovaroittimen ääneen

Vahingon suuruus on noin kaksi miljoonaa euroa.

Jukka Ritola / Aamulehti
Asukas yritti sammuttaa palavaa keittiötä Pappilan rivitalopalossa – Oli herännyt palovaroittimen ääneen

Poliisi ja Pirkanmaan pelastuslaitos jatkoivat maanantaina viikonvaihteessa Tampereen Pappilassa tuhoutuneen rivitalon palonsyyn tutkintaa.

Sari RautanenAamulehti

Palovaroitin pelasti todennäköisesti henkiä Tampereen Pappilassa tapahtuneessa rivitalopalossa. Palo alkoi todennäköisesti yhden asunnon keittiöstä. Asukas oli ollut nukkumassa syttymishetkellä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Laakso kertoo, että asukas heräsi palovaroittimen ääneen. Herättyään hän yritti sammuttaa paloa, mutta ei onnistunut.

–Sen jälkeen hän pelastautui asunnosta.

Palo eteni poikkeuksellisen nopeasti. Laakson mukaan tutkimuksissa ei ole tullut ilmi, että asunnossa olisi ollut palon leviämistä kiihdyttäviä tavaroita tai aineita.

–Keittiö, josta palo on lähtenyt, on ihan tavallinen.

Rivitalon rauniot savusivat vielä varhain sunnuntaiaamuna:

 

Palon epäillään alkaneen yhdestä keittiön sähkölaitteesta, mutta vielä ei tiedetä mistä. Laakson mukaan laitteet eivät ole erityisen vanhoja, eikä asukas ollut havainnut niiden toiminnassa häiriöitä.

–Laitteissa ei ole mitään poikkeuksellista, mutta laitteet täytyy tutkia. Syy joko löytyy sieltä tai ei. Nähtäväksi jää, mitä johtopäätöksiä pahasti palaneista laitteista tutkimusten perusteella voidaan vetää.

Lue myös: Kodinkoneet syyllisiä melkein sataan tulipaloon joka vuosi – sammuttaja voi saada vakavan sähköiskun

Jukka Ritola / Aamulehti
Poliisin tutkinta kantoi yhdestä asunnosta ulos muun muassa pahoin palaneen valaisimen ja leivänpaahtimen.

Poliisin tutkinta kantoi yhdestä asunnosta ulos muun muassa pahoin palaneen valaisimen ja leivänpaahtimen.

Kahden miljoonan euron vahinko

Rivitalo tuhoutui palossa lähes kokonaan. Vahinko on arviolta noin kahden miljoonan euron suuruinen. Kiinteistön on vakuuttanut If-vakuutusyhtiö.

Kiinteistövakuutus ei kata asukkaiden irtaimistoja.

Taloyhtiössä on jo keskusteltu uuden talon rakentamisesta. Isännöitsijä Pasi Vainio Realiasta kertoo, että asukkaat pitivät keskiviikkona palaverin. Tarkemmin asiasta on tarkoitus sopia kesäkuun yhtiökokouksessa.

–Menee varmasti ensi vuoden syksyyn ennen kuin uuteen taloon pääsee muuttamaan, Vainio arvioi.

Talosta on alustavien keskustelujen mukaan tulossa samantyyppinen kuin aiempi talo oli. Asemakaavan mukaan tontille saa rakentaa rivitalon, jonka kerrosala on 942 kerrosneliömetriä.

Vuonna 2015 samankaltainen tilanne

Tuli tuhosi huhtikuussa 2015 Kissanmaankadulla sijainneen kaksikerroksisen talon purkukuntoon. Vuonna 1954 rakennetun pienkerrostalon kaikki 12 asuntoa tuhoutuivat.

Tilalle rakennettiin uusi kaksikerroksinen elementtitalo. Osakkaat saivat rakentamiskustannuksista valtaosan vakuutuskorvauksina.

Lue myös: Tampereen Pappilassa rivitalon tuhonnut suurpalo sai alkunsa asunnon keittiöstä – Nyt tutkitaan sähkölaitteita


Lue myös nämä


Kommentit (6)

  • Kuristin

    ”Loisteputkivalaisimen häiriönpoistokonkka voi kylläkin tussahtaa, mutta siinä ei ole niin paljon voimaa, että se saattaisi sytyttää talon palamaan. Paha haju siitä kyllä tulee.”

    Useammin se joka tussahtaa on kyllä kuristin eikä mikään konkka. Hajotessaan voi aiheuttaa oikosulun valaisimen metallikuoren kanssa, joka usein polttaa sulakkeen. En nyt mene sanomaan etteikö tuo voisi tulipaloa aiheuttaa, mutta pidän itse varsin epätodennäköisenä.

  • Nimetön

    Älkää sitten ainakaan puutaloa rakentako siihen tilalle, kun on jo lukuisat kerrat nähty, millaisia ne ovat tulipalotilanteessa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio