Turun puukotus

Oikeudenkäyntiavustaja: Turun puukkoiskun uhri on antanut virheellistä tietoa ansionmenetyksistä – "Tästä tulee rikostutkinta"

Oikeudenkäyntiavustaja Ari Huhtamäki vahvistaa, että asiassa on kyse hänen päämiehensä, puukkoiskun uhrin Hassan Zubierin antamista ansionmenetystiedoista.

Roni Lehti / Alma Median Arkisto
Oikeudenkäyntiavustaja: Turun puukkoiskun uhri on antanut virheellistä tietoa ansionmenetyksistä – "Tästä tulee rikostutkinta"

Oikeudenkäyntiavustaja Ari Huhtamäki (oik.) vahvistaa, että Turun puukotuksen uhri Hassan Zubier (vas.) on antanut virheellisiä ansionmenetystietoja.

Taneli KoponenAamulehti

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi kesäkuussa marokkolaisen Abderrahman Bouananen, 23, elinkautiseen vankeusrangaistukseen kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta. Hänet tuomittiin myös maksamaan uhreille ja uhrien omaisille mittavia korvauksia.

Aamulehden useista eri lähteistä saamien tietojen mukaan oikeudenkäynnin jälkeen on noussut esiin epäselvyys, joka koskee yhden puukkoiskun uhrin antamia ansionmenetystietoja. Aamulehti ei ole saanut vahvistusta asialle valtiokonttorista, mutta puukkoiskussa yhtä uhria auttaneen ja itsekin loukkaantuneen Hassan Zubierin oikeudenkäyntiavustaja vahvistaa, että hänen asiakkaaseensa liittyvä epäselvyys on tutkinnassa.

Zubier sai iskun jälkeen tasavallan presidentin myöntämän hengenpelastusmitalin.

Bouananen puolustusasianajaja Kaarle Gummerus sanoo harkitsevansa valittamista korvausvaatimuksista.

–Harkitsemme yhden tai kahden asianomistajan osalta heidän korvausvaatimuksistaan valittamista, vaikka ne olivat käräjäoikeudessa jo sovittuja.

–Asian selvittely on kesken. Minulla ei ole enempää lausuttavaa tällä hetkellä, Gummerus sanoo.

"Zubier ei ole toiminut ihan rehellisesti"

Oikeudenkäyntiavustaja Ari Huhtamäki vahvistaa, että asiassa on kyse hänen päämiehensä, puukkoiskun uhrin Hassan Zubierin antamista ansionmenetystiedoista. Huhtamäki sanoo, että Zubier on antanut virheellistä tietoa ja asiasta on otettu yhteyttä syyttäjään, tuomareihin ja puolustusasianajajaan.

–On osoittautunut, että Zubier ei ole toiminut ihan rehellisesti.

STT:n mukaan Zubierin esittämä todistus menetetyistä ansioista ambulanssifirmassa Ruotsissa on väärennös. Väärennös tuli ilmi, kun Valtiokonttori kävi korvauksia koskevia asiakirjoja läpi. Ambulanssifirmassa ei STT:n mukaan ole työskennellyt todistuksen allekirjoittajan nimistä henkilöä. Zubier ei myöskään ollut työskennellyt ambulanssifirmassa niinä ajanjaksoina, mihin todistuksessa viitattiin.

Zubier on ilmoittanut puukotusjutun syyttäjälle tunnustavansa tekonsa. Väärennyksen lisäksi hän tunnustaa esittäneensä perättömän todisteen tuomioistuimessa ja yrittäneensä saada oikeudettomia korvauksia Valtiokonttorista.

–Tästä tulee rikostutkinta joka kohdistuu Zubieriin. Hän (Zubier) on ehdottanut aikovansa tunnustaa, mitä on tehnyt, Huhtamäki sanoo.

Hän sanoo, että Zubier ei halua kommentoida asiaa. Huhtamäen mukaan Zubier perusteli tekoaan huonolla taloudellisella asemalla, STT kertoo.

Bouanane tuomittiin käräjäoikeudessa maksamaan Zubierille 950 euron kuukausikorvaus siihen saakka, kun Zubier täyttää 65 vuotta.

Päivitetty 21.8.2018 kello 17.53: Juttua täydennetty tarkemmilla tiedoista lähteistä.

Päivitetty 21.8.2018 kello 19.09: Lisätty STT:n tiedot väärennetystä ansionmenetystodistuksesta ambulanssifirmassa.

Korjaus 21.8. kello 21.57: Korjattu Ari Huhtamäen titteli oikeudenkäyntiavustajaksi. Alkuperäisessä versiossa hänet nimettiin virheellisesti asianajajaksi. Lisätty myös STT:n tietoja väärennöksen motiivista.


Lue myös nämä


Kommentit (52)

  • Nimetön

    Suomalainen typeryys on tunnettua maailmalla.
    Siksi saadaan mitä tilataan.

  • Nimetön

    Tuo 800€ kuussa on vaatimaton summa verrattuna asianajopalkkijoihin. Asianajajat repivät suurimman potin, tällaisilla jutuilla on taipumus mennä kaikki oikeusasteet läpi ja jokainen asianajajan tekemä lausunto maksaa. Tämä kaikki verorahoista. Eikä tässä vielä kaikki. Puukottajan vankeustuomion istumisen hinta nousee miljooniin. Kuka lopulta on pienin pahis?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio