Video: Ahlmanin lehmät kirmasivat kesälaitumelle tuhatpäisen yleisön seuratessa – ”Tämä on hittituote”

Ahlman Edun lehmät päästettiin kesälaitumelle lauantaina 20. toukokuuta. Tapahtuman ohjelmistosta tehtiin tänä vuonna hieman laajempi, kertoo oppilaitoksen rehtori.

Ahlmanin lehmät laskettiin laitumelle Tampereella. Lehmien temmellystä seurasi tuhatpäinen yleisö.

| Päivitetty

Ahlman Edu -ammattiopiston laitumelle kirmasi lauantaina noin 40 lehmää. Itse päätapahtuman lisäksi lauantaipäivänä oli tarjolla muutakin ohjelmaa kuten pirkanmaalaisten yrittäjien myyntikojuja, ravintoloita, kahvila, musiikkiesitys ja luonto- ja ympäristöalan opiskelijoiden järjestämää ohjelmaa lapsille. Tapahtumassa pääsi myös tutustumaan Ahlmanin opiston koulutustarjontaan.

”Ajateltiin, että tehdään vähän laajempi kokonaisuus, jonne kaupunkilaiset voivat tulla viihtymään ja vaikka piknikille. Tuntui, ettei ihmisillä ole mikään kiire”, kertoo Ahlman Edun rehtori ja toimitusjohtaja Sami Pekonen.

Hänen mukaansa laitumelle laskua oli seuraamassa arviolta 5 000 ihmistä.

Teknisen ongelman vuoksi jutussa oli ensin väärä video, mutta nyt video on oikea. Aamulehti pahoittelee ongelmaa.

Lehmät juoksivat nopeasti laitumelle ihmisten katsellessa.

Paikalla olivat myös Jaakko ja Salla Penttinen lastensa Saagan ja Iisan kanssa.

”Leena-mummo vinkkasi tapahtumasta, kun emme olleet huomanneet ilmoitusta tästä. Olemme kerran aiemmin olleet katsomassa. Keli on hyvä ja loma alkoi, joten on mukava tulla katsomaan lehmiä tänne”, Jaakko Penttinen toteaa.

Salla Penttisen mukaan perhe odotti eniten lehmien saapumista. ”Tämä on myös todella mukava tapa viettää aikaa perheen ja kavereiden kanssa.”

Urpo Penttinen, Jaakko Penttinen, Salla Penttinen (edessä), lapset Saaga ja Iisa, Leena Penttinen, Jarkko Koivula (edessä), Sini Pätsi ja lapset Jiro ja Seea seurasivat, kun lehmät kirmasivat laitumelle.

Isovanhemmat Leena ja Urpo Penttinen olivat myös lähteneet mukaan seuraamaan lehmien temmellystä.

”Emme ole aiemmin olleet tässä tapahtumassa mukana, mutta lapsena on kyllä ollut lehmiä kotona”, Leena Penttinen sanoo.

Myös Urpo Penttinen on verestämässä lapsuusmuistojaan. ”Onhan tämä myös harvinaista, että keskellä Tampereen kaupunkia on tällainen mahdollisuus”, hän toteaa.

Jarkko Koivula ja Sini Pätsi ovat tapahtumassa ensimmäistä kertaa, vaikkakin perheen pienimpien Jiran ja Seean kanssa lehmiä on käyty katsomassa ennenkin navetan ikkunasta. ”Tämä on hittituote. Onhan se eri juttu nähdä lehmät ihan fyysisesti laitumella”, Jarkko Koivula sanoo.

Oikaisu: 20.5.2023 kello 18.31 jutusta on poistettu video. Teknisen ongelman vuoksi juttuun oli liitetty väärä video.

Lisäys: 20.5.2023 kello 19.17 juttuun on lisätty oikea video.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut