Tampereen sähkölaitos haluaa vaihtaa nimensä – Ehdolla yrityksen toimintaa paremmin kuvaava nimi

Sähkölaitos ei ole vielä selvittänyt nimenmuutoksen hintaa, kertoo toimitusjohtaja Jussi Laitinen.

Tampereen sähkölaitoksen on uusittava monien kylttien lisäksi tietojärjestelmiään, jos yhtiön nimi muuttuu. Kuvassa Tammervoiman Tarastenjärven sähkölaitos, jossa jätteistä tehdään sähköä.

Aamulehti

Tampereen sähkölaitos pyytää kaupungin ennakkokantaa nimenmuutoksesta. Yhtiö haluaa vaihtaa nimekseen Tampereen Energia.

Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaosto päättää ennakkokannasta tiistaina. Sähkölaitos hakee muutoksella tätä aikaa ja yrityksen toimintaa entistä paremmin kuvaavaa nimeä, arvioi liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolainen konsernihallinnon omistajaohjausyksiköstä.

”Sähkölaitos ei kuvaa yhtiön liiketoimintaa hyvin kun päätoimiala on energia, lämpö ja energian siirto”, Vuojolainen sanoo.

Sähköntuotanto on hänen mukaansa aika pieni osa yhtiön liiketoimintaa. Myös laitos-sanaa voi pitää vanhakantaisena.

Tampereen sähkölaitoksen toimintaan ei ole Vuojolaisen mukaan tulossa samassa yhteydessä muita merkittäviä muutoksia.

Näkyy asiakkaille syksyllä

Tampereen sähkölaitos ei ole vielä selvittänyt, mitä nimenmuutos tulisi kaikkineen maksamaan, sanoo toimitusjohtaja Jussi Laitinen.

”Suurin kustannus tulee tietojärjestelmän muutoksista sekä laskujen ja sähköpostien muutoksista. Kylttejä täytyy uudistaa siellä täällä”, Laitinen kertoo.

Jos konsernijaoston kanta on myönteinen, sähkölaitos tekee omat päätöksensä Laitisen mukaan nopeasti, jotta nimenmuutos etenee. Jos kaikki menee suunnitellusti, uusi nimi näkyy asiakkaille heti kesän jälkeen.

Tampereen kaupungin konserniohjeen mukaan tytäryhteisön on hankittava omistajan kanta, kun se päättää merkittävästä asiasta.

Nimenmuutoksen jälkeen Tampereen sähkölaitos Oy jää aputoiminimeksi.

”Sähkölaitos-nimi varautuu meille, jos sitä myöhemmin tarvittaisiin,” kertoo Laitinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut