Kangasalan uuden korttelin tontilla alkavat purkutyöt pian pääsiäisen jälkeen – Pihan pysäköintipaikat poistuvat

Kangasalan keskustan uuteen kortteliin on suunniteltu liiketiloja ja 63 asuntoa.

Kangasalan keskustaan suunnitellun Timanttikorttelin havainnekuva kaakon suunnasta.

Aamulehti

Kangasalan keskustaan nouseva Timanttikortteli sai rakennusluvan. Korttelin alta purettavien liikekiinteistöjen purku voi alkaa pääsiäisen jälkeisenä keskiviikkona 12.4.

Purkutöistä tulee jonkin verran ääni- ja pölyhaittoja arkipäivinä kello 7 ja 18 välillä. Myllystenpohjantien ja uimahallin välisen työmaan ympärille tulee suoja-aidat.

Purkutyön on tarkoitus valmistua elokuun aikana.

”Urakkakilpailu alkaa. Toivomme, että rakentaminen käynnistyy syksyllä ja kortteli valmistuu alkuvuodesta 2025", kertoo Kangasalan kaupungin elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala.

Purkutyöt alkavat Malvialan arvion mukaan pääsiäisen jälkeen rakennusten sisältä.

Pihan pysäköintipaikat poistuvat käytöstä. Jatkossa jalankulku ja pyöräliikenne uimahallin suuntaan tapahtuu Kirkkojärventien kautta.

Korttelin kuvattuna havainnekuvassa koillisen suunnasta.

Timanttikortteliin tulee kaksikerroksinen osa ja kolme tornirakennuksesta. Torneista kahteen tulee asuntoja ja yhteen toimistotiloja, joihin siirtyy nykyisiä kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintoja ja nykyisen teknisen virasto 2:n henkilöstö. Ensimmäiseen kerrokseen rakennetaan myös liiketiloja.

Korttelin valmistuttua siinä työskentelee noin 200 ihmistä. Asuntoja kortteliin tulee alustavasti 63.

Timanttikorttelissa on rakennusoikeutta yhteensä 8 900 neliömetriä, joista liiketiloja on enintään 1 500 neliömetriä. Autoille tulee maanalainen pysäköintikerros.

Mikä?

Timanttikortteli

Sijainti: Kuohu-uimahallin ja Myllystenpohjantien välissä. Paikalla on tällä hetkellä liikekiinteistöjä, jotka puretaan rakentamisen alta.

Aikataulu: Timanttikortteli valmistuu tämänhetkisen aikataulun mukaan tammikuussa 2025.

Työpaikat ja asunnot: Korttelin valmistuttua siinä työskentelee noin 200 ihmistä. Asuntoja kiinteistöihin tulee alustavasti 63. Hankkeen kerrosala on hieman alle 8900 neliömetriä.

Purku-urakoitsijaksi on valittu Mevaset Oy.

Timanttikorttelin urakkalaskenta-aika kestää toukokuun puoleenväliin. Kaupunki toivoo, että keskustan merkittävän hankkeen urakka kiinnostaisi useita rakennusyhtiöitä.

Timanttikorttelin avoin taidekilpailu päättyy 2.5. Taidekilpailua koordinoi Public Art Agency Finland.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut