Seurakuntavaalien äänikuningatar menettää rahaa vanhempainvapaalla, jos osallistuu kokouksiin – palkkioista tuli yllättävä ongelma

Kokouspalkkioista tuli yllättävä ongelma, kun Tampereen seurakuntavaalien ääniharava Laura Haurinen Karhola jäi perhevapaille. Seurakunnan luottamustehtävän hoito katsotaan ansiotyöksi. Kunnallisten luottamustehtävienkin osalta laki muuttui vasta vuonna 2018.

Kaikkien kirkkoa edustanut asianajaja Laura Haurinen Karhola oli ehdolla Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnassa. Suvaitsevainen ja sanavalmis nainen sai vahvan kannatuksen viime seurakuntavaaleissa vuonna 2022.

Aamulehti

Laura Haurinen Karhola, 33, oli viime seurakuntavaalien äänikuningatar Tampereella ja sai paikan sekä kirkkovaltuustoon että seurakuntaneuvostoon. Hänet valittiin myös yhteisen kirkkovaltuuston varapuheenjohtajaksi.

"Olen nyt jäämässä vanhempainvapaalle ja sain yllätyksekseni kuulla, että jos osallistun sen aikana luottamustehtäviini kuuluviin kokouksiin, menetän kyseisiltä päiviltä vanhempainpäivärahan. Asia ei tullut minulle mieleenkään ennen vaaleja eikä edes siinä kohtaa, kun ilmoitin halukkuuteni varapuheenjohtajan tehtävään.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut