Entinen Hornet-lentäjä Heikki Mansikka kertoo, millaista on kouluttautua poikkeukselliseen ammattiin – Tämä on työssä kaikkein vaikeinta

Hornet-lentäjä ja lentämisen opettaja Heikki Mansikka avaa kirjassaan poikkeuksellisen kiinnostavasti ja innostavasti hävittäjälentäjäksi kouluttautumista ja opettamista. Kysyimme häneltä, kuinka kauan ukrainalaisten hävittäjälentäjien kouluttaminen kestäisi.

Hornet-lentäjä, everstiluutnantti evp. Heikki Mansikka työskentelee nykyisin tutkijana puolustusteknologiaan keskittyneen Insta Groupin palveluksessa. Hänen kirjoittamansa Hornet-lentäjä-kirja ilmestyi maaliskuussa.

Aamulehti

”Hyvä lentäjäveli” aloitti hävittäjälentäjä Joppe Karhunen kirjeensä aina itseään 60 vuotta nuoremmalle kollegalle Heikki Mansikalle. Karhunen ampui talvi- ja jatkosodan ilmataisteluissa alas 31,5 punatähtistä sotakonetta ja päätyi komentamaan hävittäjälentolaivue 24:ää. Mansikka haastatteli Karhusta aikanaan opinnäytetyöhönsä sodan ajan johtamisesta. Karhusen käsiala oli kirjeissä aina klassisen hienostunutta, mutta mikä oli herrasmieslentäjän ja Mannerheim-ristin ritarin tärkein oppi?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut