Aamulehden vastaavan päätoimittajan käytös puhuttaa – Toimittajaopiskelijoiden ainejärjestö kartoittaa nyt mahdollista häirintää vuosijuhlilla

Vostok kerää vuosijuhlan osallistujilta tietoja kokonaiskuvan saamiseksi. Ainejärjestö on saanut yhteydenottoja Aamulehden vastaavan päätoimittajan Jussi Tuulensuun käytöksestä juhlaillan aikana.

Vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu kuvattiin Finlaysonin tehdasalueella vuonna 2021, jolloin Aamulehti täytti 140 vuotta.

13.3. 12:54

Aamulehti

Tampereen yliopiston journalistiikan, kuvajournalismin ja visuaalisen journalismin opiskelijoiden ainejärjestö Vostok kartoittaa vuosijuhlillaan mahdollisesti tapahtunutta häirintää. Vostok kysyy asiaa vuosijuhlaan osallistuneilta.

”Keräämme tietoja osallistujilta kokonaiskuvan saamiseksi”, sanoo Vostokin varapuheenjohtaja ja vuosijuhlavastaava Noora Hakulinen Aamulehdelle.

Vostok myös tapaa Treyn eli Tampereen ylioppilaskunnan häirintäyhdyshenkilöitä maanantaina.

Aamulehti kertoi sunnuntaina, että ainejärjestö sai juhlien jälkeen yhteydenottoja, joissa Aamulehden vastaavan päätoimittajan Jussi Tuulensuun kerrottiin käyttäytyneen sopimattomasti juhlaillan aikana. Juhliin osallistui kutsuvieraina useita entisiä journalistiopiskelijoita, muun muassa Jussi Tuulensuu.

Tuulensuu kertoi sunnuntaina julkisesti Twitterissä, että hänen käytöksensä vuosijuhlassa on ollut esillä sosiaalisessa mediassa. Tuulensuu pahoitteli Twitterissä ja myös Aamulehdessä. Hän kertoi olleensa itse yhteydessä tapahtumajärjestäjään asian selvittämiseksi. ”Olen ollut yhteydessä tapahtumanjärjestäjään ja haluan, että kaikki selvitetään kuten kuuluu”, Tuulensuu sanoi Aamulehdessä.

Tuulensuu on vetäytynyt Aamulehden toimituksen päivittäisestä työstä asian selvittelyn ajaksi.

Vostok kertoi jo sunnuntaina, että se aikoo selvittää, mitä on tapahtunut. Ainejärjestö haluaa edetä asiassa hienotunteisesti, jotta mahdollisten asianosaisten yksityisyys ja turvallisuuden tunne ei vaarannu. Vostok kertoo tuomitsevansa kaiken häirinnän.

Vostok vietti lauantaina 30-vuotisjuhlaansa Tampereella kokouskeskus Puistotornissa. Juhlien jatkoja vietettiin ainakin Tullikamarin Klubilla.

Jussi Tuulensuu piti juhlapuheen Puistotornissa. Aamulehti oli yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista.

”Tuomitsemme kaiken häirinnän yksiselitteisesti. Haluamme tietää, mitä on tapahtunut”, sanoo Satakunnan Kansan vastaava päätoimittaja, Sanoman Pirkanmaan mediabrändien vt. johtaja Tomi Lähdeniemi. Aamulehden vastaavana toimittajana toimii toimituspäällikkö Kimmo Koski.

Vostok aikoo tiedottaa häirintäasiasta lisää myöhemmin tänään saatuaan lisää tietoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut