Riina Nevalainen on valittu Kauppalehden vastaavaksi päätoimittajaksi

Riina Nevalainen siirtyy Aamulehden toimituspäällikön paikalta Kauppalehden vastaavaksi päätoimittajaksi.

16.2. 9:00

Aamulehti

Aamulehden uutisista vastaava toimituspäällikkö, filosofian maisteri Riina Nevalainen, 42, on valittu Kauppalehden vastaavaksi päätoimittajaksi.

Hän seuraa tehtävässä Arno Ahosniemeä, joka siirtyy Finanssiala ry:n toimitusjohtajaksi.

Nevalainen on ensimmäinen nainen pian 125 vuotta täyttävän Kauppalehden päätoimittajana.

Palkittu pomo

Nevalainen on tehnyt pitkän uran Aamulehden toimittajana, uutispäällikkönä ja toimituspäällikkönä. Hän sai Suuren journalistipalkinnon Vuoden journalistisena pomona vuonna 2020.

”On upea mahdollisuus päästä johtamaan Kauppalehden ja Alma Talentin toimituksia. Kauppalehti on talousjournalismin kivijalka Suomessa, ja sillä on annettavaa vielä nykyistäkin laajemmalle lukijaryhmälle”, Nevalainen sanoo Alma Median tiedotteessa.

”Digitaalinen journalismi on jo vakiinnuttanut paikkansa lukijoiden arjessa ja elämässä, mutta olemme kehityksen polulla vasta alussa. Uutisten rinnalla korostuvat elämykset ja syvemmät sisällöt. Erilaiset kerronnan keinot audiosta datajournalismiin antavat jutuille uudenlaista kirjoa, puhumattakaan tekoälyn mahdollisuuksista. Kaiken takana toimituksessa on kuitenkin journalismin ammattilaisista koostuva tiimi, joka löytää uutiset ja ilmiöt,” hän sanoo.

Nevalainen aloittaa uudessa tehtävässään viimeistään toukokuussa 2023. Lehden väliaikaisena päätoimittajana toimii Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki.

Nimityksen yhteydessä myös Arvopaperin päätoimittaja vaihtuu. Uutena päätoimittajana aloittaa Ninni Myllyoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut