Suuren journalistipalkinnon ehdokkaat julkistettiin

Voittajat julkistetaan suorassa televisiolähetyksessä 3. maaliskuuta.

Suuren journalistipalkinnon ehdokkaat julkistettiin torstaina.

2.2. 11:48

Ehdokkaat Suuren journalistipalkinnon 2022 saajiksi on julkistettu. Ehdokkaat julkistettiin Päivälehden museossa tänään torstaina.

Palkintoja jaetaan viidessä kategoriassa: vuoden journalisti, vuoden juttu, vuoden journalistinen teko, vuoden journalistinen pomo sekä tänä vuonna kilpailuun lisätty vuoden alueellinen vaikuttaja.

Vuoden journalisti -palkinnon ehdokkaana ovat Katriina Pajari Helsingin Sanomista työstään sosiaalisessa mediassa ja lehdessä julkaistuista reportaaseista Ukrainasta, Jaakko Keso Ylestä politiikkaa, kaupunkikulttuuria, yhteiskunnallisia ongelmia ja yöelämää tutkivasta journalismistaan sekä Ville Ranta Iltalehdessä julkaistuista satiirisista pilapiirroksistaan.

Vuoden juttu -kategoriassa ehdolla ovat Helsingin Sanomien Katja Kuokkanen sairaanhoitaja Anudari Boldbaatarista kertovalla jutullaan Työtaistelu, Anna Pihlajaniemi ja työryhmä Hyvä vuosi -jutullaan sekä Riikka Smolander-Slotte Ylestä jutuillaan rytmisen voimistelun epäasiallisesta urheilukulttuurista.

Vuoden journalistisen teon ehdokkaina ovat Esa Mäkinen, Tuomo Pietiläinen, Onni Nyberg ja Emilia Veranen Helsingin Sanomista valitusprosessistaan liittyen Korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) linjaukseen, jonka mukaan suomalaiset eivät enää saa estää verottajaa luovuttamasta verotietojaan medialle. Ehdolla ovat myös Tomi Lähdeniemi ja Sakari Muurinen Satakunnan Kansasta kantelustaan Rauman ja Porin kaupunkien tiedon pimityksistä sekä joukko toimittajia ja kuvaajia Ukrainassa tehdystä raportoinnista.

Vuoden journalistisen pomon palkinnosta ehdolla ovat ajankohtaismedioiden sisältöpäällikkö Eeva Sederholm A-lehdistä, uutispäällikkö Kaisa Ylhäinen Ilta-Sanomista sekä politiikan toimituksen päällikkö Juha Ristamäki Iltalehdestä.

Vuoden alueellinen vaikuttaja -ehdokkaat ovat Henrik Ahola, Panu Sivula, Susanna Kemppainen ja Antti Pasanen Kalevasta työstään liittyen paljastuksiin Oulun yhdyskuntajohtajan taloudellisista väärinkäytöksistä, Annica Lindström Hufvudstadsbladetista työstään liittyen Ahvenanmaan teatterimaailmassa tapahtuneiden häirintätapausten paljastamiseen sekä Risto Pyykkö Lapin Kansasta liittyen porotalouden petovahinkokorvauksiin ja alan rahojen käytön epäselvyyksiin.

Suuri journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Kilpailun tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen suomalaisen median asemaa yhteiskunnassamme.

Palkinnon jakaa ja rahoittaa Päätoimittajien yhdistys kumppaneinaan Alma Media, Sanoma Media Finland, MTV, Keskisuomalainen, Otavamedia, A-lehdet, Kaleva, Viestimedia, KSF Media ja Yleisradio. Tänä vuonna kilpailun järjestämisvastuussa on MTV. Palkinto on jaettu vuodesta 2001 lähtien.

Aamulehti, Helsingin Sanomat, Satakunnan Kansa ja Ilta-Sanomat ovat osa Sanoma Media Finlandia.

Voittajat julkistetaan suorassa televisiolähetyksessä 3. maaliskuuta MTV3-kanavalla kello 21 alkaen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut