Tamperelainen liikuntakeskus laajentuu nyt voimakkaasti – Uusi trendi pakotti lopettamaan ryhmäliikuntatunteja

Tamperelaisomisteinen Fressi-ketju laajenee: tänä vuonna menee rikki 50 kuntokeskuksen ja kuntosalin raja. Uudet toimipisteet aukeavat alkuvuonna Helsinkiin, Poriin ja Raumalle.

Pirkanmaan Fressien ryhmäliikunta on keskitetty Erkkilänkadun kuntokeskukseen Fressi Sykkeelle Tampereelle. Yritys panostaa jatkossa aiempaa enemmän ympäri vuorokauden auki oleviin Fressi 24 h -kuntosaleihin.

30.1. 16:01

Aamulehti

Fressin Tampereen Verkatehtaankadun ja Ylöjärven Elon toimipisteissä lopetettiin ryhmäliikuntapalvelujen tarjoaminen vuodenvaihteessa.

Miksi, Fysioline Fressin toimitusjohtaja Hannu Välikoski?

”Ryhmäliikunnan kävijämäärät eivät kehittyneet viime vuonna toivotusti. Tarjontaa pitää rakentaa vastaamaan kysyntää. Erityinen kysynnän kasvu on kuntosalipuolella.”

Veikö korona ryhmäliikuntakävijät?

”Korona ei vienyt ryhmäliikuntakävijöitä, vaan sama kehityskulku on maailmallakin, että kuntosalilla kävijöiden määrä lisääntyy, ja ryhmäliikunnassa kävijöiden määrä polkee paikallaan tai jopa vähän laskee. Korona vaikutti tietysti dramaattisesti hetkellisesti.”

Välikosken mukaan tammikuussa kysyntä ja tarjonta kohtaavat kaikissa Suomen Fresseissä eli käyttöasteet ovat riittäviä.

”Tammikuussa kävijämäärät kuntosaleilla ovat olleet jo aiempien vuosien ennätystasolla. Fressien kokonaiskävijämäärä on nyt jopa yli koronaa edeltävän tason.”

Mikä?

Fressi-ketju

Tamperelaisomisteinen liikuntaketju. Ensimmäinen Fressi perustettiin Tampereelle 1979.

Omistajia ovat Fysioline Fressin toimitusjohtaja Hannu Välikoski, hänen veljensä Pertti Välikoski ja Hannu Välikosken lapsuudenystävä Jari Lamminen, jonka Välikoski on tuntenut kolmevuotiaasta asti.

Alkuvuonna avattavien toimipisteiden jälkeen Fressejä on Suomessa 47. Vuoden päättyessä tavoite on, että Fressejä olisi kaikkiaan 53.

Pirkanmaalla on seitsemän Fressiä: Tampereella Erkkilänkadulla, Verkatehtaankadulla ja Hervannassa, Kangasalla Lentolassa, Nokialla sekä Ylöjärvellä Elossa ja Rauhalantiellä.

Ryhmäliikunta säilyy Erkkilänkadulla

Kaikki Tampereen Fressien ryhmäliikunta on nyt keskitetty Erkkilänkadulle. Välikosken mukaan siellä ryhmäliikuntatarjonta säilyy.

Tampereelle avataan tänä vuonna uusi ryhmäliikunnan muoto, Power Plate -studio. Niitä on Helsingin Fresseissä kaksi, ja ne ovat Välikosken mukaan olleet suosittuja.

Power Plate on Hannu Välikosken perustaman Fysioline-yrityksen maahantuoma harjoituslaite, jonka värähtely saa lihaksen supistumaan tiheästi. Muutenkin Fressi käyttää tiloissaan pääosin Fysiolinen tuotteita.

Myös Fressin tiloihin tulleet palautumiseen suunnitellut Neurosonic-divaanit tekee Fysiolinen tehdas Suomessa, vaikka Neurosonic on oma yhtiönsä.

Fysioline Fressin toimitusjohtaja Hannu Välikoski.

Verkatehtaankadulle etsitään kumppania

Miksi kuntosalien suosio kasvaa?

”Erityisesti nuorempi polvi keskittyy voimaharjoitteluun. Halutaan kovaa treeniä. Ehkä kuntosali on konkreettisempaa tekemistä kuin ryhmäliikunta.”

Mitä Tampereen Verkatehtaankadun ja Ylöjärven Elon Fressien tyhjiin jumppasaleihin on tulossa?

”Ne ovat vielä tyhjinä. Alamme todennäköisesti siirtää Ylöjärven saliin toiminnallista pienryhmäharjoittelua. Eli kehon omalla painolla tehtäviä harjoitteita ja vapaata lattiatilaa, jossa valmentaja pystyy toimimaan. Tila olisi Fressin asiakkaiden käytössä.”

Elon toimipisteen ryhmäliikuntatila on 200-neliöinen ja Verkatehtaankadun tila oheistiloineen liki 300 neliötä.

”Verkatehtaankadun tilanne on vähän hakusessa. Joitakin neuvotteluja on käynnissä. Haemme jotakin kumppania tilaan, ei välttämättä edes samalta toimialalta."

Pirkanmaaltakin haussa paikka

Alkuvuonna uusia Fressejä on avattu tammikuussa Raumalle ja Helsinkiin Arabian tehtaaseen. Helmikuussa avataan Fressit vielä Poriin ja Helsinkiin Arabian kauppakeskukseen.

Aiotteko avata Pirkanmaalle lisää Fressejä?

”Kyllä meillä Pirkanmaallakin on toivetta, että löytyisi kauppapaikka. Haku on päällä.”

”Alkuvuonna avaamme Suomeen neljä uutta Fressiä, ja tavoite on avata vuoden loppuun mennessä kymmenen Fressiä lisää. Sopimukset kolmesta syksyllä avattavasta paikasta ovat hyvin pitkällä ja kolme muuta enemmän vaiheessa.”

Alalle on tullut viime vuosina paljon halpakuntokeskuksia. Millainen kuntokeskusala on kilpailla?

”Uskomme laatuun ja pitkäjänteisyyteen. Missään päin maailmaa halpaketjut eivät ole ylittäneet 50 prosentin markkinaosuutta. Tietyn siivun ne toki vievät.”

Välikosken mukaan Fysioline Fressin liikevaihto viime vuodelta tulee olemaan vajaa 18 miljoonaa euroa ja tulos reilu 2 miljoonaa.

”Olemme selkeästi nousseet kannattavuuden kärkikahinoihin alan muihin toimijoihin nähden”, Välikoski sanoo.

Alan muita suuria yrityksiä ovat esimerkiksi Fitness 24/7 -ketju ja Elixia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut