HS: Presidentti Niinistön mukaan Suomi oli heti yhteydessä Turkkiin Erdoğanin kommenttien jälkeen

Niinistö kertoi maanantaina Twitterissä keskustelleensa puhelimessa myös Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa Nato-hakemuksien tilanteesta.

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomi pysyy edelleen linjassaan, että Suomi ja Ruotsi menisivät Natoon yhtä matkaa.

30.1. 11:24 | Päivitetty 30.1. 12:39

Helsinki

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomi on ollut välittömästi yhteydessä Turkkiin sen jälkeen kun Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sanoi sunnuntaina televisiossa, että Turkki voisi hyväksyä Suomen sotilasliitto Natoon ilman Ruotsia.

”Sovimme tästä ulkoministeri Haaviston kanssa. Jo nyt on alustavasti käyty keskusteluja, minun kabinetti Erdoğanin neuvonantajan kanssa ja Haavisto Turkin ulkoministerin kanssa”, Niinistö sanoi Helsingin Sanomille.

Niinistön mukaan keskustelut käytiin välittömästi Erdoğanin kommenttien jälkeen. Niinistö kertoi maanantaina Twitterissä keskustelleensa puhelimessa myös Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa Nato-hakemuksien tilanteesta.

Niinistön mukaan Suomi pysyy edelleen linjassaan.

”Nyt ei kannata lähteä niistä kommenteista, joissa on selviä ”mahdollisesti”-sanoja ja ehdollistamisia. Turkin kokonaisuus ei ole tällä kommentilla muuttunut, ja me pysyttelemme edelleen linjassamme.”

Presidentin mukaan osa Suomen hyödyistä Naton jäsenenä tulee myös sitä kautta, että Ruotsi on jäsenenä.

”Olen useassa yhteydessä todennut, että yhdessä Ruotsin kanssa liikkumisessa ei ole kyse vain siitä, että meillä on siinä kiva kaveri. Vaan minun ajatuksissani osa siitä hyödystä, jonka Suomi saa Naton jäsenenä tulee sitä kautta, että myös Ruotsi on Naton jäsenenä. Osa, ei mikään määräävä osa, mutta kuitenkin huomioitava osa.”

”Vailla merkitystä ei ole myöskään se, että kriisitilanteessa huoltokanavana Tanskan salmet ja Itämeri on aika haavoittuva mutta Nato-tie Norjan ja Ruotsin läpi olisi huomattavasti selkeämpi.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut