Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls hakee huipputehtävää myös Helsingin yliopistosta – näin hän kommentoi kahta samanaikaista hakua

Kaikkiaan hakijoita oli 19. Mukana hakijoissa on rehtorin tehtäviä nyt hoitava Sari Lindblom ja Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls.

Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls kertoi Aamulehdelle loppuvuodesta, että aikoo hakea jatkokautta rehtorina. Tampereen yliopiston rehtorihaku on parhaillaan käynnissä.

17.1. 11:13 | Päivitetty 17.1. 17:22

Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls on hakenut Helsingin yliopiston rehtoriksi. Rehtoriksi haki määräaikaan mennessä kaikkiaan 19 henkilöä, Helsingin yliopisto kertoo tiistaina.

Myös Tampereella etsitään uutta rehtoria. Tampereen yliopiston rehtorin haku käynnistyi 3. tammikuuta. Haun ensimmäinen vaihe päättyy 23. tammikuuta. Walls on hakenut jatkokautta.

”Juuri nyt sattuu olemaan kaksi erittäin kiinnostavaa rehtorintehtävää avoinna samaan aikaan, sekä Tampereella että Helsingissä. Olen ilmoittanut kiinnostukseni molempiin”, Walls kertoo Aamulehdelle tekstiviestitse.

Hän kirjoittaa, ettei halua kommentoida asiaa enempää hakujen ollessa kesken.

Walls ilmoitti hakevansa jatkokautta Tampereen yliopiston rehtorina marraskuussa. Tuolloin hän kertoi päätyneensä ratkaisuun harkinnan jälkeen. Sitä ennen Walls pohti myös muita vaihtoehtoja. Hän haki syyskuussa Pirkanmaan hyvinvointialueen tutkimus- ja kehitysjohtajan virkaa, mutta jättäytyi hausta haastattelujen jälkeen.

Walls on toiminut Tampereen yliopiston rehtorina vuodesta 2018 alkaen. Hän siirtyi yliopiston johtoon Luonnonvarakeskus Luken pääjohtajan paikalta. Tampereen yliopiston rehtorikaudet ovat viisivuotisia. Valittavan rehtorin toimikausi alkaa vuoden 2024 alusta.

He hakivat tehtävään

Wallsin lisäksi Helsingin yliopiston rehtoriksi ovat hakeneet Dmitry Gultsev, Sabahudin Hadzialic, Mika Hämäläinen, Maryam Irani, Adam Jagiello-Rusilowski, Camilla Josephson, Jari Matias Kinaret, Sari Lindblom, Hamid Masud, Jukka Tapio Mähönen, Marke Johanna Mäkelä, Kai Nordlund, Kimmo Nuotio, Sami Pihlström, Wayne Plourde, Umasankar Saha, Anira Shakeel, Kalle-Antti Suominen.

Nykyisen rehtorin tehtävä on nelivuotinen. Hakijoista Lindblom on tällä hetkellä Helsingin yliopiston rehtori. Lindblom sijaisti aluksi Jari Niemelää. Niemelä menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen vuonna 2022. Työstään Niemelä jäi pois vuonna 2021.

Valinta maaliskuussa

Helsingin yliopiston hallitus valitsee rehtorin enintään viiden vuoden määräajaksi 1. elokuuta 2023 alkaen. Hallitus valitsee tammikuussa ensimmäiselle haastattelukierrokselle pääsevät hakijat.

Rehtori vastaa yliopistolain mukaisesti yliopiston tehtävien taloudellisesta, tehokkaasta ja tuloksellisesta hoitamisesta ja edelleen kehittämisestä.

Rehtorilta edellytetään muun muassa tohtorintutkintoa, laajaa yliopistomaailman tuntemusta sekä tutkimus- ja koulutuspoliittista näkemystä, eri sidosryhmiin ulottuvaa yhteistyöverkostoa sekä vankkaa johtajakokemusta.

Helsingin yliopiston rehtorin valinta pyritään tekemään maaliskuun 2023 loppuun mennessä.

Korjaus 17.1.2023 kello 15.30: Jutun otsikossa käytettiin Helsingin yliopiston rehtorin tehtävästä virheellisesti termiä virka. Otsikkoa korjattu.

Lisäys 17.1.2023 kello 17.20: Lisätty Mari Wallsin tekstiviestikommentti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut