Ideaparkin tubettajatapahtumassa ilmeni ongelmia organisoinnissa, kaikki eivät päässeet tapaamaan idoleitaan – ”Osallistujien määrä yllätti meidät niin vahvasti”

Kaikki halukkaat eivät päässeet tapaamaan Youtube-tähtiä ja ottamaan heidän kanssaan kuvia tai hakemaan nimikirjoituksia. Ideaparkista kerrotaan, että tapahtuman järjestäjät eivät osanneet odottaa tapahtuman olevan niin suosittu.

Kuvassa on keskellä Helmi Kantola, joka on toinen tubettajaparivaljakko Ella ja Helmistä. Kuva on otettu Lempäälän Ideaparkissa järjestetyssä tapahtumassa perjantaina.

7.1. 15:46

Aamulehti

Perjantaina 6. tammikuuta Aamulehden lukija vinkkasi, että Lempäälän Ideaparkissa järjestetyssä tapahtumassa oli ongelmia järjestämisessä. Loppiaisena 6. tammikuuta Ideaparkissa pidettiin Youtubessa tunnetuiksi tulleiden Ellan ja Helmin lavashow ja sen jälkeen ”meet & greet” eli tilaisuus, jossa fanit pääsivät tapaamaan tubettajia.

Ella & Helmi on Helmi Kantolan ja Ella Hautajärven Youtube-kanava. He kuuluvat kymmenen tubettajan ja somettajan Meemitalo-kollektiiviin.

Lue lisää: Suositut tubettajat kisaavat Tampere-talossa – tubetähti Niko kertoo, kuka pääsee somettajien mystiseen kommuuniin Meemitaloon

Lue lisää: Katso kuvakooste: tubettajat, fanit ja pelit täyttivät Tampere-talon – Tubecon Games sai innostuneen vastaanoton

Liikaa faneja, liian vähän aikaa

Ideaparkin toimitusjohtaja Visa Vainiola kertoo olleensa paikan päällä vielä juuri ennen tapahtuman alkua.

”Yli 600 lasta pääsi siihen meet & greettiin, mutta tapahtuman osallistujien määrä yllätti meidät niin vahvasti.”

Vainiola arvioi, että noin 100 lasta ei lopulta päässyt tapaamaan tubettajia. Ongelmaksi koitui siis liian vähäinen varautuminen.

Ideaparkin toimitusjohtaja Visa Vainiola kuvattuna Lempäälän Ideaparkissa. Arkistokuva vuodelta 2022.

Ideaparkin järjestämien tapahtumien järjestyksenvalvonnasta vastaa Securitas Events. Tapahtumaan oli hankittu seitsemän järjestyksenvalvojaa.

”Se olisi ollut juuri sopiva noin 400–500 henkilölle ilman ongelmia. Kiinnostuneiden määrä yllätti meidät ja Securitaksen ja tuli varmasti todella paljon tyytymättömiä asiakkaita, jotka eivät päässeet tapaamaan idoleitaan. Olemme todella pahoillamme, että tällainen tilanne tapahtui.”

Vainiola sanoo, että tapahtuman turvallisuusjärjestelyt onnistuivat kuitenkin todella hyvin.

”Kaksi tuntia oli liian lyhyt aika tälle tapahtumalle.”

Jatkossa spiraalimainen jono

Tubettajien tapaamiseen oli tapahtumassa kaksi eri jonoa. Se aiheutti sekavuutta sen suhteen, miten tubettajia pääsee tapaamaan.

”Osalle oli epäselvää, että miten jono etenee. Kaksi jonoa oli koordinoidusti vielä ennen tapahtuman alkua. Yhtäkkiä tuli paljon porukkaa ja muodostui erillisiä jonoja. Järjestyksenvalvojat menivät purkamaan niitä ja siirtämään kahden jonon päähän. Siitä tuli mielipahaa, se on tosi harmi”, Vainiola kommentoi.

Ideapark ja Securitas Events ovat käyneet asiaa yhdessä läpi ja pohtineet, miten jatkossa toimitaan, että vastaavat tapahtumat onnistuvat paremmin.

”Pidimme palaverin ja seuraavan kerran, kun meillä on tällainen oletettavasti iso tapahtuma, niin on vain yksi jono, koska kaksi jonoa aiheutti paljon sekaannusta.”

Jatkossa jonot järjestetään vastaavanlaisissa tapahtumissa eri tavalla.

”Meidän ratkaisu jatkoon on, että teemme yhden spiraalinmuotoisen jonon, ettei tule mitään epäselvyyttä.”

Hän kertoo, että jatkossa niille, jotka ovat jonossa liian kaukana esiintyjästä, kerrotaan, että he eivät enää ehdi tapaamaan esiintyjiä, jotta heidän ei tarvitse jonottaa turhaan.

Ei ongelmia turvallisuudessa

Securitas Eventsin projektipäällikkö Joonas Puhakainen kertoo, että tapahtuman turvallisuudessa ei ollut ongelmia.

”Mitään turvallisuusuhkaa tai riskiä ei ollut. Artistien suosio oli iso verrattuna siihen aikaan, jona heitä pääsi tapaamaan. Jono kulki ja he pääsivät aloittamaan ajallaan.”

”Totta kai se on harmillista, mutta ei heilläkään ole mahdollisuutta olla siellä koko iltaa.”

Aamulehden saamassa vinkissä mainittiin myös, että mielipahaa oli aiheuttanut se, että kaikki eivät olleet saaneet halata tubettajia. Nimmarikortteja jaettiin vain niille, jotka olivat edenneet jonossa tapaamaan esiintyjiä.

”Artistit itse päättävät, mitä he haluavat asiakkaiden kanssa tehdä. Alkuun he mielellään halailivat, mutta jonon nopeuttamiseksi tehtiin puolivälissä päätös, että enää ei halailla, että jono kulkee nopeammin.”

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut