Kangasalla juhlitaan nyt viime vuodenkin edestä: Luvassa oma radiotaajuus ilotulituksen musiikille ja ilmaiskyydit paikalle – katso tästä reitit ja aikataulut

Kangasalan kaupungin uuden vuoden juhlat tekevät paluun kahden vuoden tauon jälkeen isompana kuin koskaan aikaisemmin. Ilotulitus järjestetään uuden vuoden aattona myös esimerkiksi Tampereella ja Ylöjärvellä.

Kaupunkien omat uuden vuoden ilotulitukset ovat muodostuneet jo perinteeksi. Näin ilotulitteita valaisivat Kangasalan taivaan vuonna 2017.

30.12.2022 13:45

Aamulehti

Viime vuonna Kangasalan kaupungin uuden vuoden juhlat peruuntuivat heikentyneen koronatilanteen takia vain noin viikkoa ennen h-hetkeä.

Kangasalan kaupungin kulttuurikoordinaattori Anna Toiva ja kulttuurisuunnittelija Riina Koponen sanovat, että se mikä viime vuonna jouduttiin pandemian takia perumaan, korvataan tänä vuonna aikaisempaa isommilla juhlallisuuksilla.

Lue lisää: Tampereella järjestetään sittenkin näyttävä ilotulitus: ”Tavoitteena on saada keskustaan 25 000 katsojaa”

Lue lisää: Uudenvuoden ilotulituksesta on tulossa komea kuuden minuutin näytös Tampereella – Tässä kaikki, mitä tapahtumasta pitää tietää

Jo iltapäivällä avautuva juhla-alue sijaitsee Pikkolassa Roine-kampuksen alueella, jossa ensimmäiset tapahtumat käynnistyvät lauantaina jo kello 15. Tällöin Mannerheimin lastensuojeluliiton Kangasalan yhdistys vetää esimerkiksi ohjattuja liikuntatuokioita ja rastirataa. kello 16 alkaen alueella esiintyy sirkusduo Passiili.

Alueella on myös valotaideteos, jonka odotetaan myös kiinnostavan kävijöitä.

Uuden vuoden aaton kohokohta on kuitenkin kello 18 alkava ilotulitus, jonka Kangasalan kaupunki järjestää yhteistyössä Suomen ilotulitus oy:n kanssa.

Musiikillinen ilotulitus kestää noin viisi minuuttia. Ilotulituksen musiikin kuulee tänä vuonna myös radion kautta taajuudella 94,7.

”Ilotulitukseen on kuulunut aikaisemminkin musiikki, mutta tänä vuonna ensimmäistä kertaa sen voi kuunnella myös kuulokkeilla, jolloin ilotulitusta ei tarvitse välttämättä katsoa aivan vierestä kuullakseen myös musiikin”, Toiva sanoo.

Kaupunki odottaa paikalle noin 3 000:ta juhlijaa. Toiveena on, että paikalle saavuttaisiin julkista liikennettä käyttäen.

Kaupunki on tänä vuonna järjestänyt myös maksuttomia kuljetuksia tapahtumaan ja takaisin esimerkiksi Pohjasta, Raikusta ja Suinulasta. Bussin kyytiin voi hypätä miltä tahansa pysäkiltä matkan varrelta.

Kangasalan kaupunki on työskennellyt uuden vuoden juhlien eteen muutaman kuukauden ajan. Mukana suunnittelussa ovat olleet paikalliset yhdistykset. Toiva sanoo, että yhteistyöllä saadaan aikaan suurempi ohjelmasisältö, joka kiinnostaa kaikenikäisiä kävijöitä.

Mikä?

Maksuttomat kuljetukset

Maksuttomat yhteiskuljetukset vievät tapahtumapaikalle ja takaisin. Katso tästä aikataulu. Bussit kulkevat alla olevia reittejä. Kyytiin voi nousta reittien varrelta pysäyttämällä bussin.

Pohja (kello 16.00) – Kuhmalahti kk – Sahalahti – Kangasala, Pikkolan tapahtumakenttä (noin kello 16.30)

Raikku, Raikun koulu (kello 16.30) – Kangasala, Pikkolan tapahtumakenttä (noin kello 16.30)

Suinula, asema ( kello 16.00) – Laureeninkallio – Ruutanantie – Kangasala, Pikkolan tapahtumakenttä (noin kello 16.30)

Ponsa, Suomaseman tienhaara (kello 16.00) – Huutijärvi – Kangasala, Pikkolan tapahtumakenttä (noin kello 16.30)

Kuohenmaa, vanha koulu (kello 16.00) – Liuksialan koulu – Ranta-Koivisto – Kangasala, Pikkolan tapatumakenttä (noin kello 16.30)

Paluubussit lähtevät kello 18.45. Lähtö tapahtuu samasta paikasta, johon bussit saapuvat. Busseille toivotaan saapuvan hyvissä ajoin ennen lähtöä.

Lähde: Kangasalan kaupunki

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut