Häiriö ohi, junat kulkevat taas Tampereen ja Seinäjoen välillä – tuntien myöhästymisiä

Fintrafficin rataliikennekeskuksen mukaan sähköratavika saatiin korjattua vähän ennen kello neljää keskiviikkona iltapäivällä. Yksi juna myöhästyi vian takia jopa viisi ja puoli tuntia.

28.12.2022 13:12 | Päivitetty 28.12.2022 16:03

Aamulehti, STT

Junaliikenne seisoi pitkään keskiviikkona sähköradassa havaitun vian vuoksi Tampereen ja Seinäjoen välillä, kertoo Fintrafficin rataliikennekeskus.

Eniten myöhästyi Oulusta Helsinkiin kulkeva IC36 noin viisi ja puoli tuntia. Myös muille junille tuli useiden tuntien myöhästymisiä.

”Käytännössä kaikki junat Tampereelta pohjoiseen ja pohjoisesta Tampereelle myöhästyvät”, Finntrafficin rataliikennekeskuksesta kerrottiin aiemmin.

Rataliikennekeskus tiedotti keskeytyksestä iltapäivällä hieman ennen kello 13:a. Finntraffic kertoi vähän ennen neljää, että vika on saatu korjattua.

Lisää myöhästymisiä voi tulla

Rataliikennekeskuksen mukaan vian korjaamisen jälkeenkin matkustajien on varauduttava lisämyöhästymisiin esimerkiksi kalustokierroista johtuen.

Kaikille rataosuuden junien matkustajille ei rataliikennekeskuksen mukaan tarjottu korvaavia bussiyhteyksiä suurten matkustajamäärien ja junien vaikeiden pysähdyspaikkojen vuoksi.

”Osa junista on pysähdyksissä laiturittomilla paikoilla, joista siirtyminen busseihin ei ole mahdollista. Tehtiin siis päätös, että odotetaan korjaustoimenpiteiden valmistumista”, rataliikennekeskuksesta kerrottiin.

Vaurioitunut erotin syynä

Rataliikennekeskuksen mukaan vika johtui sähköradan rikkinäisestä erottimesta. Vian syntysyystä ei ole tietoa.

Vian syystä myöhästyvät matkustajat voivat hakea korvauksia VR:n verkkosivujen kautta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut