Kirkkonummella neljän ihmisen kuolemaan johtaneet tapahtumat selviämässä lähipäivinä

Kuolleista kaksi oli iäkkäitä ja kaksi nuorempia. Tällä hetkellä odotetaan erityisesti oikeuslääketieteellisiä tutkimuksia.

21.12.2022 12:31 | Päivitetty 21.12.2022 12:42

Helsinki

Kirkkonummen Veikkolassa neljän ihmisen kuolemaan johtaneiden tapahtumien syy selviää lähipäivinä, arvioi Onnettomuustutkintakeskus (Otkes).

”Siihen on hyvät mahdollisuudet”, sanoo STT:lle Otkesin johtava tutkija Kai Valonen.

Neljä ihmistä löydettiin maanantaina kuolleina omakotitalosta Kirkkonummen Veikkolasta. Länsi-Uudenmaan poliisi sai maanantaiaamuna tiedon kahdesta vainajasta, ja tehtävän yhteydessä talosta löytyi vielä kaksi kuollutta lisää.

Valosen mukaan käynnissä on niin sanottu alustava tutkinta, jonka perusteella selviää, kuuluuko jatkotutkinta poliisille, Otkesille vai molemmille.

”Teemme paikkatutkintaa yhdessä poliisin kanssa, teemme dokumentointia, katsomme tausta-aineistoja ja haemme vahvistusta ajatuksenkululle siitä”, mitä on tapahtunut.

Valosen tietojen mukaan kuolleista kaksi oli iäkkäitä ja kaksi nuorempia. Kaikki olivat täysi-ikäisiä.

STT:n tietojen mukaan talossa asui eläkeläispariskunta. Pelastuslaitoksella oli maanantaina aamupäivällä pieni vaaralliseen aineeseen liittyvä onnettomuustehtävä, joka liittyy kuolemantapauksiin.

Poikkeuksellinen tapaus Suomessa

Valonen kertoo, että tapahtumien kulusta on jo hyvä käsitys.

”Olennainen, mitä pitää odottaa, ovat oikeuslääketieteelliset tutkimukset. Ne ovat monessa onnettomuudessa se, mistä saadaan faktatietoa. Ne joko tukevat teoriaa tai poissulkevat asioita”, Valonen kuvaa.

Onnettomuustutkintakeskus on tutkinnassa mukana tapauksen poikkeuksellisuuden vuoksi.

”Neljän ihmisen kuolema on iso onnettomuus Suomen mittakaavassa”, Valonen sanoo.

”Tämä on erikoinen tapaus”, hän kuvailee.

Valosen mukaan tapahtumien selvittyä poliisin ja Otkesin tiet erkanevat.

”Poliisilla on oma tehtävänsä joko rikoksen tai kuolemansyyn tutkimisena. Meidän tehtävämme on saada tapahtumien kulku selville ja kertoa siitä julkisuuteen niin, että tapahtumista voidaan oppia eikä sama enää toistuisi.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut