Perävaunun laakeri paloi valtatie 11:llä, tuli ei ehtinyt levitä puutavaralastiin – lähellä myös hirvikolari

19.12.2022 16:32 | Päivitetty 19.12.2022 19:03

Aamulehti

Yhdistelmäajoneuvon perävaunun taka-akselin laakeri syttyi palamaan valtatie 11:llä Sastamalassa Pyöräniementien risteyksessä kello 16 jälkeen iltapäivällä.

Kuljettaja havaitsi palon, ajoi linja-autopysäkille ja soitti hätäkeskukseen.

Päivystävä palomestari Juha Toivonen Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoo, että vaikka laakeri paloi liekeillä, tuli ei päässyt leviämään puutavaralastissa olleeseen peräkärryyn.

Onnettomuuden vuoksi toinen ajokaista oli suljettuna liikenteeltä noin tunnin ajan. Tieliikennekeskus kertoi iltaseitsemältä, että toinen ajokaista on suljettuna tapahtumapaikalla. Pelastuslaitoksen arvion mukaan ajoneuvosta puretaan illan aikana kuormaa ja sillä voi olla vaikutuksia liikenteeseen.

Pelastuslaitoksen yksiköitä kohteessa ei enää illalla ollut.

Hirvikolari lähes samaan aikaan

Toivonen kertoo, että valtatie 11:llä sattui toinenkin onnettomuus noin 15 kilometrin päässä palopaikasta. Tarkempi onnettomuuspaikka sijaitsi Häijään ja Salmintien välisen tieosuuden puolessavälissä. Hirvi törmäsi autoon ja jäi kaistalle. Sen jälkeen kuolleeseen hirveen törmäsi vielä useampi auto.

Toivosen mukaan onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja.

Täydennys 19.12.2022 kello 19.02: Täydennetty juttuun, että liikenteelle voi olla haittaa vielä illan aikana paikassa, jossa yhdistelmäajoneuvon perävaunu paloi.

Lisäys 19.12.2022 kello 17.40: Lisätty tiedot palosta ja hirvikolarista sekä palomestari Juha Toivosen tiedot.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut