Helenin toimitusjohtaja vaihtuu

Heleniä kolme vuotta luotsannut Juha-Pekka Weckström siirtyy uusiin tehtäviin yhtiön ulkopuolella.

Uusi Helenin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

16.12.2022 9:32

Helenin toimitusjohtaja vaihtuu tammikuussa 2023, Helsingin kaupungin energiayhtiö tiedottaa.

Heleniä kolme vuotta luotsannut toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström siirtyy uusiin tehtäviin yhtiön ulkopuolelle.

Yhtiön hallitus on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajaksi Olli Sirkan, joka aloittaa tehtävässään tammikuun puolivälissä.

”Olen jo jonkin aikaa seurannut kiinnostuneena Helenin kehitysmatkaa, ja on erittäin suuri luottamuksenosoitus saada astua toimialan suunnannäyttäjän ruoriin näin poikkeuksellisena aikana”, Sirkka kommentoi yhtiön tiedotteessa.

Hän sanoo olevansa erityisen kiinnostunut sekä kuluttajia että yrityksiä palvelevan energiajärjestelmän kysyntäjouston kehittämisestä.

Sirkka on aiemmin työskennellyt johtajana DNA oyj:n yritysliiketoiminnassa.

Ennen tätä tehtävää hän teki pitkän uran informaatio- ja viestintäteknologioiden ja -palvelujen toimittaja Ericssonin palveluksessa muun muassa Suomen Ericssonin toimitusjohtajana ja Baltian myyntijohtajana.

Myös Weckström siirtyi energiayhtiön johtoon telealalta. Hän oli työskennellyt muun muassa Digitassa ja Telia-Sonerassa.

Weckströmin aikana Helen on yhtiönä uudistunut ja investoinut vähäpäästöiseen energiantuotantoon.

”Miettiessäni aikaani Helenillä koen eniten ylpeyttä vihreän siirtymän merkittävästä edistymisestä”, Weckström kommentoi Helenin tiedotteessa.

Helenin hallituksen puheenjohtaja Osmo Soininvaara kiittää Weckströmiä yhteistyöstä ja tavoitteiden edistämisestä. Hänen mielestään on hienoa, että toimintaympäristön muutoksista huolimatta hiilineutraalisuusprojektit ovat edenneet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut