Mitä tapahtuu Valko-Venäjällä? Oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja vierailee Suomessa

Oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja osallistui Ulkopoliittisen instituutin järjestämään keskustelutilaisuuteen Helsingissä.

Svjatlana Tsihanouskaja vieraili Helsingissä myös viime vuoden maaliskuussa, jolloin hän tapasi muun muassa pääministeri Marinin Kesärannassa.

12.12.2022 11:26 | Päivitetty 13.12.2022 15:11

Helsinki

Valko-Venäjän oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja on vierailulla Suomessa.

Tilaisuuden avaussanat lausui Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola. Keskustelussa ovat mukana myös Ulkopoliittisen instituutin Arkady Moshes ja Kristiina Silvan.

Maanpaossa oleva Tsihanouskaja vierailee Helsingissä tiistaina ja keskiviikkona ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) kutsumana. Hän tapaa muun muassa presidentti Sauli Niinistön, pääministeri Sanna Marinin (sd.), eduskunnan puheenjohtajan Matti Vanhasen (kesk.) sekä eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan, Euroopan neuvoston ja Pohjoismaiden neuvoston valtuuskuntien jäseniä.

Tsihanouskaja on Valko-Venäjän itsevaltaisen johtajan Aljaksandr Lukašenkan kriitikko, joka pakeni maasta pian vuoden 2020 vilpillisinä pidettyjen presidentinvaalien jälkeen. Hän vieraili Suomessa maaliskuussa 2021.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut