Pirkanmaahan liittyvä porukka heitteli tavaroita mereen sviitistä laivalla, rikosilmoitus mahdollinen – Yhtiö: ”Siinä olisi voinut käydä huonosti”

Tallink Silja kommentoi Aamulehdelle, että vastaavanlainen toiminta risteilyvierailla on täysin poikkeuksellista.

10.12.2022 18:00

Aamulehti

Sosiaalisessa mediassa herätti lauantaina suurta närkästystä video, jolla mies heittää risteilylaivan peräosasta mereen terassikalusteita muun seurueen naureskellessa ja kuvatessa tapahtumia kännyköillään. Aamulehti on nähnyt videon, jossa mereen laivan perävanaan lentää ensin oluttölkki, sitten pyöreä terassipöytä, pari puista tuolia ja pari rottinkista nojatuolia.

Aamulehden saamien tietojen mukaan kyseessä oli pirkanmaalaisen rakennusfirman toimitusjohtaja seurueineen. Tapahtuneesta ovat uutisoineet myös muun muassa Ilta-Sanomat ja Iltalehti.

Aamulehti ei tavoittanut toimitusjohtajaa haastatteluun lauantaina.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd vahvistaa Aamulehdelle, että video on kuvattu viikko sitten viikonloppuna M/S Baltic Princessin Executive-sviitissä. Kyseinen 22 tunnin risteily lähti Turusta perjantai-iltana. Laiva käy Ruotsin Kapellskärissä ja Maarianhaminassa Ahvenanmaalla, mutta risteilyllä olevat eivät poistu laivasta ennen Turkua.

Video on kuvattu päivänvalon aikaan. Nöjdin arvion mukaan se on kuvattu lauantaina aamupäivällä hieman ennen laivan saapumista Ahvenanmaalle.

Vaarallista toimintaa

Nöjdin mukaan kyseessä oli isompi seurue, mutta sen jäsenten tarkkaa lukumäärää hän ei tiedä. Videolla näkyy ainakin seitsemän miestä. Jostain syystä porukan nokkamies sai idean ryhtyä heittelemään terassikalusteita mereen. Marika Nöjdin mukaan toiminta oli paitsi täysin epäasiallista, myös erittäin vaarallista.

”Siinä olisi voinut käydä huonosti, jos kalusteita olisi pudonnut jollekin alemmalle ulkokannelle matkustajien päälle. Pudotessaan raskaat terassikalusteet olisivat voineet vahingoittaa myös laivaa”, Nöjd toteaa.

Laivalla tapahtumat huomattiin Nöjdin mukaan heti tuoreeltaan, kun laiva saapui Ahvenanmaalle. ”Asiaa on viety eteenpäin ja selvitämme jatkotoimenpiteitä. Vähintäänkin porttikielto on toistaiseksi suunnitteilla ja mahdollisesti myös rikosilmoitus.”

Osan tuhotuista kalusteista seurue maksoi heti laivalla, mutta jälkeenpäin havaittiin, että kadonneita huonekaluja oli luultua enemmän. Niistä on Nöjdin mukaan laitettu lasku perään.

Risteilyvierailta tällainen toiminta on Nöjdin mukaan täysin poikkeuksellista. ”Ainakin tässä mittakaavassa. Meistä kukaan ei muista, että näin mittavaa ilkivaltaa olisi tehty aikaisemmin. Tämä on todella huonoa käytöstä ja tyhmää toimintaa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut