Ulkoministeri Haavisto vierailulle Yhdysvaltoihin – keskusteluissa esillä Nato ja Ukraina

Ministerit keskustelevat muun muassa Suomen Nato-jäsenyysprosessin etenemisestä. Kahdenvälisen tapaamisen lisäksi Haavisto tapaa Blinkenin yhdessä Ruotsin ulkoministeri Tobias Billströmin kanssa.

Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinken puhuivat yhteisessä tiedotustilaisuudessa Washingtonissa 27. toukokuuta.

7.12.2022 11:37

STT

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) vierailee keskiviikkona ja torstaina Washingtonissa, missä hän tapaa Yhdysvaltojen ulkoministerin Antony Blinkenin. Ulkoministeriö kertoo, että ministerit keskustelevat muun muassa Suomen Nato-jäsenyysprosessin etenemisestä sekä Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan.

Kahdenvälisen tapaamisen lisäksi Haavisto tapaa Blinkenin yhdessä Ruotsin ulkoministerin Tobias Billströmin kanssa.

”On tärkeää käydä säännöllistä vuoropuhelua Yhdysvaltojen kanssa Euroopan turvallisuudesta. Suomi on sitoutunut tukemaan Ukrainaa yhteistyössä EU:n ja kumppaneidemme kanssa. Arvostamme Yhdysvalloilta saamaamme tukea Suomen Nato-jäsenyydelle”, Haavisto sanoo tiedotteessa.

Lue lisää: Pekka Haavisto: Esitys Natoon liittymisestä annettu eduskunnalle

Haavisto tapaa Washingtonissa myös Yhdysvaltojen hallinnon ja kongressin edustajia, ja hän keskustelee tutkijoiden kanssa ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksistä.

Lisäksi Haavisto osallistuu Aspenin turvallisuusfoorumin (Aspen Security Forum) paneelikeskusteluun Euroopan turvallisuudesta. Aspenin turvallisuusfoorumi järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Se kokoaa yhteen hallitusten ja yrityselämän edustajia sekä tutkijoita ja toimittajia keskustelemaan ulko- ja turvallisuuspolitiikan ajankohtaisista kysymyksistä.

Perjantaina Haaviston matka jatkuu New Yorkiin, jossa hän tapaa YK:n pääsihteeri António Guterresin sekä rauhanrakennus- ja humanitaarisista kysymyksistä vastaavia YK:n johtohenkilöitä. Näissä tapaamisissa keskustellaan muun muassa Venäjän hyökkäyssodan globaaleista vaikutuksista. Keskusteluissa käsitellään ulkoministeriön mukaan myös ajankohtaisia alueellisia tilanteita esimerkiksi Lähi-idässä, Persianlahdella ja Afrikan sarvessa.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut