Valmentaja Jukka Jalonen arveli itsenäisyysjuhlien humussa, että jääkiekkomenestys voi jatkua Tampereella: ”Meillä on sauma voittaa”

Jukka Jalonen kertoi arvostansa sukupolvia, jotka ovat laittaneet Suomen sellaiseen kuntoon, että täällä on kiva asua.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen juhli Presidentinlinnassa vaimonsa Sari Jalosen kanssa.

6.12.2022 22:45

Aamulehti

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen juhli itsenäisyyspäivää Linnan juhlissa viidettä kertaa. Linnan juhlavierailuja on nyt siis yksi enemmän kuin Suomella jääkiekon MM-kultia.

Suomi on voittanut maailmanmestaruuden vuosina 1995, 2011, 2019 ja 2022.

Millainen tunnelma Linnan juhlissa on tänä vuonna verrattuna aiempiin vuosiin?

”Minun mielestäni ihan samanlainen: hyvä pöhinä päällä, ihmiset hyvällä fiiliksellä ja ystävällisiä. Mahtava paikka olla kyllä, nopeaahan tämä on – mennään ja touhutaan, mutta ei ole mitään valittamista tänäänkään.”

Oletko tavannut paljon jääkiekkoilijoita täällä?

”Ei meitä monta ole, Jenni Hiirikoski ja Filppulan Valtteri, olympiajoukkueiden kapteenit ovat täällä ansaitusti tietenkin.”

Miten suuntaat ensi vuoden jääkiekon MM-kisoihin, jotka ovat taas Tampereella?

”Halutaan voittaa toinen kerta peräkkäin. Kyllä se siellä siintää jossain kaukana tulevaisuudessa. Meillä on parhaimmillaan sauma voittaa, ja toivotaan, että lehterit ovat täynnä.”

Mitä itsenäisyys merkitsee sinulle?

”Se merkitsee ylpeyttä ja onnellisuutta siitä, että saa olla suomalainen. Suomi on hieno maa. Kunnioitan ja arvostan sukupolvia, jotka ovat itsenäisyytemme aikanaan hoitaneet ja laittaneet maan sellaiseen kuntoon, että täällä on kiva asua. Pitää itse yrittää vaalia samoja asioita.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut