Tamperelaispoliitikko Jaakko Mustakallio aikoi ensimmäistä kertaa maistaa Linnan boolia – Pariskunnan asusteissa symboliikkaa

Jaakko Mustakallio ja puoliso Alviina Alametsä toivat Ukrainan asiaa esille asuissaan.

Jaakko Mustakalliolla ja Alviina Alametsällä oli asusteissaan Ukrainan symboleita auringonkukkia: Alametsällä korvakorut ja Mustakalliolla kaulusneula sekä kalvosinnapit. Suunnittelija on Mariupolissa asuva korusuunnittelija.

6.12.2022 21:52

Aamulehti

Tampereen politiikasta tunnettu Jaakko Mustakallio (vihr.) juhli Linnassa ensimmäistä kertaa puolisonsa europarlamentaarikko Alviina Alametsän (vihr.) kanssa. Aamulehden haastattelussa Mustakallio kuvasi tunnelmaa kättelyjonossa kihelmöivän jännittäväksi ja kättelyä arvokkaaksi tapahtumaksi.

"Jännitimme, tuleeko typerä vitsi tai kompastummeko helmaan. Sanoimme vain hyvää itsenäisyyspäivää”, Alametsä kertoi.

Mustakallio kuvasi, kuinka Suomen itsenäisyydestä on tullut hänelle yhä tärkeämpää Ukrainan sodan myötä. "Itsenäisyyden juhliminen tulee eri tavalla iholle."

Alametsä sanoi uskovansa, että suomalaiset haluavat olla ukrainalaisten tukena. Hän kertoi tuntevansa ukrainalaisia kansalaisjärjestöjen edustajia ja ihmisoikeusaktivisteja. "Ukrainalaiset ovat kokeneet erittäin kamalia hetkiä.”

Kaksikko ei ollut tarkasti etukäteen miettinyt, mitä aikoo juhlissa tehdä. Mustakallion mukaan ainakin kuuluisaa boolia täytyy maistaa ja tanssilattia ”korkata”.

Suunnitelmissa olivat ensikertalaisilla myös kuuluisat Linnan juhlien jatkot.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut