Tunnelma nousi kattoon: Presidentinlinna täyttyi vihdoin juhlijoista

Seurasimme juhlintaa hetki hetkeltä ja näytimme vieraiden haastatteluita suorassa lähetyksessä. Aamulehti näytti suorana Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien lähetyksen tässä jutussa.

Suomi täyttää 105 vuotta ja itsenäisyyttä juhlitaan vihdoin perinteisesti myös tasavallan presidentin juhlavastaanotolla Presidentinlinnassa.

6.12.2022 17:04 | Päivitetty 6.12.2022 17:31

Tiistaina järjestettiin presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto eli Linnan juhlat ensimmäistä kertaa perinteiseen tyyliin koronapandemian jälkeen.

Seurasimme itsenäisyyspäivän juhlia Presidentinlinnassa ja sen ulkopuolella koko illan ajan.

Löydät jättimäisen seurannan täältä:

Lue lisää: Jättiseuranta: Näin pirkanmaalaiset juhlivat Linnassa – tässä ainutlaatuiset kuvat ja tunnelmat

Suorassa lähetyksessä toimittajat Anni Keski-Heikkilä ja Juuso Määttänen sekä Antti Virolainen haastattelivat Linnan juhlien kiinnostavimmat vieraat. Linnan ulkopuolella vieraita ovat haastattelemassa toimittajat Milla Palkoaho ja Lauri Silvander.

Juhlien järjestelyissä on otettu terveysturvallisuus huomioon. Niihin on kutsuttu noin kolmannes vähemmän vieraita kuin aiemmin. Veteraaneja ja lottia ei nähdä ollenkaan Linnan juhlissa terveysturvallisuuden vuoksi, vaan presidenttipari isännöi erillisen juhlatilaisuuden heille jo 1. joulukuuta.

Linnaan kutsuttiin tänä vuonna menestyneistä suomalaisurheilijoista muun muassa nokialaisnyrkkeilijä Mira Potkonen, seiväshyppääjä Wilma Murto ja uimari Matti Mattson. Kulttuurialan ihmisistä on poikkeuksellisesti tullut etukäteen tietoon vähemmän kutsuttuja henkilöitä. Kutsuttujen joukossa on laulaja Paula Koivuniemi ja vuoden 2020 Finlandia-voittaja Anni Kytömäki.

Kutsuttujen joukossa oli erityisen paljon korona-aikana esillä olleita terveydenhuollon ammattilaisia. Kaikki vuoden 2021 peruttuihin juhliin kutsutut henkilöt saivat kutsun myös tämän vuoden juhliin. Juhlien teemana on itseensä luottava Suomi. Sen mukaisesti juhliin on kutsuttu kokonaisturvallisuudesta huolehtivia ihmisiä, vapaaehtoistyötä tekeviä sekä osaajia, jotka työskentelevät tulevaisuuden menestystekijöiden parissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut