Sanna Marin juhlii nyt kuudetta kertaa Linnassa – tässä hänen aiempien vuosien tyylinsä

Sanna Marin pukeutui 2015 värikkääseen kuviolliseen Marimekkoon. Seuraavina vuosina yksivärisyys oli valttia.

Sanna Marin osallistui itsenäisyyspäivän vastaanotolle viisi kertaa ennen nousuaan pääministeriksi. Aiempina vuosina juhlatyyli on vaihdellut hillitystä tummansinisestä ja mustasta kirkkaisiin siniseen ja pinkkiin.

6.12.2022 13:02

Aamulehti

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on osallistunut Linnan juhliin viisi kertaa. Ensimmäisen kerran hän osallistui itsenäisyyspäivän vastaanotolle vuonna 2015 ensimmäisen kauden kansanedustajana. Silloin hän pukeutui uniikkiin Marimekon juhlapukuun. Kengät olivat Minna Parikan suunnittelemat.

Tehtaanmyymälästä hankittua pukua seurasivat yksiväriset juhlapuvut.

Vuonna 2018 Marin kohahdutti valkoisella iltapuvulla, jota hän kertoi käyttävänsä myös omissa tulevissa häissään, kuten tapahtuikin vuonna 2020.

2019

Sanna Marinin yllä oli vuonna 2019 Katri Niskasen suunnittelema iltapuku vaatelainaamo Vaatepuusta. Vaikka juhla-asu oli punainen, sitä kuvailtiin mediassa hillityksi. Marin puhui Aamulehden haastattelussa edessä olevasta puoluevaltuuston kokouksesta 8. joulukuuta, jolloin vahvoilla jo ennen valintaa ollut Marin tulikin valituksi puolueensa pääministeriehdokkaaksi.

2018

Sanna Marinilla oli yllään vuoden 2018 juhlissa valkoinen silkkisatiininen juhlapuku, jota hän käytti myöhemmin myös häissään vuonna 2020. Häämekko on Anni Ruuthin ja Pinja Heikkisen käsialaa. Juhlavastaanoton teemana oli ympäristö. Marinin asusteet ja korut olivat käytettyjä tai lainattuja, ja myös iltapuku oli omalla tavallaan kestävän kehityksen ratkaisu.

2017

Vuonna 2017 Sanna Marin ja Markus Räikkönen astelivat juhliin mustissa asuissa. Marinit odottivat lasta, ja laskettu aika oli tammikuussa 2018. Juhlapuku ei silti korostanut vauvavatsaa, vaan laskeutui tasaisesti.

2016

Vuonna 2016 Sanna Marinilla oli tummansininen selkeälinjainen silkkipuku, jonka hän kertoi löytyneen Berliinin-matkalta. Iltapuku on saksalaissuunnittelija Isabell de Hillerinin mallistosta. Marinin kaula- ja rannekoru ovat Kalevala Korun Lumikukka-sarjaa. Kultainen vintage-laukun hän sai lainaan entiseltä opiskelutoveriltaan.

2015

Vuonna 2015 Sanna Marin nähtiin värikkäässä Marimekon asussa. Iltapuku oli löytynyt Marimekon tehtaanmyymälästä. "Tämä on uniikkikappale. Näitä ei ole ollut myynnissä liikkeissä”, Marin kertoi Aamulehdelle. Marinilla oli jalassaan Minna Parikan suunnittelemat punaiset korkokengät.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut